Slujire Arhiereasca in Parohia Catcau, Protopopiatul Dej

Biserica Parohiei clujene Catcau cu hramurile "Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul” si "Sfantul Ierarh Nicolae” a imbracat in Duminica a III-a dupa Rusalii haina de sarbatoare. La un secol de la punerea pietrei de temelie, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, a binecuvantat pictura lacasului de cult si lucrarile ce s-au savarsit la biserica si a sfintit altarul de vara nou construit. Ierarhul a oficiat in continuare Sfanta Liturghie in prezenta a mii de credinciosi. Raspunsurile au fost date de un grup de elevi de la Seminarul Teologic din Cluj.

Pornind de la pericopa evanghelica, in cuvantul de invatatura, Inaltpreasfintitul Andrei le-a vorbit celor prezenti despre bucuriile slujirii lui Dumnezeu si a aproapelui dar si despre dezamagirile rezultate in urma cautarii de castig material, a slujirii lui Mamona. In acest sens le-a adus in fata ochilor spirituali mai multe exemple, atat din Pateric cat si din literatura clasica autohtona. De asemenea, Mitropolitul Clujului le-a amintit celor prezenti ca acest an este dedicat cinstirii Sfintilor Imparati Constantin si Elena, cei carora le datoram libertatea de a ne putea inchina si de a ctitorii locasuri de inchinare.

Evenimentul de la Catcau a marcat si implinirea a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii parohiale.

Pentru stradania depusa in lucrarea pastoral misionara desfasurata timp de 30 de ani in aceasta localitate, preotul paroh parintele Ioan Marginean a primit distinctia Crucea Arhiepiscopala. Primarului comunei i-a fost conferita Crucea Transilvana iar ctitorilor si membrilor consiliului parohial le-au fost acordate diplome de aleasa cinstire.

Prin vizita Inaltpreasfintitul Andrei, credinciosii au sarbatorit si 665 de ani de atestare documentara a localitatii Catcau. Cu aceasta ocazie a fost inaugurat si noul sediu al primariei, prin slujba de sfestanie oficiata de Inaltpreasfintitul Andrei.

Sursa: mitropolia-clujului.ro
 

.

16 Iulie 2013

Vizualizari: 218

Voteaza:

Slujire Arhiereasca in Parohia Catcau, Protopopiatul Dej 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE