Slujire chiriarhala la Balotesti

Cateva zeci de credinciosi ai parohiei mehedintene Balotesti au luat parte in Duminica a XXXII-a dupa Rusalii la Sfanta Liturghie arhiereasca savarsita in biserica cu hramul “Sf. Ierarh Nicolae”.

In mijlocul comunitatii s-a aflat Intaistatatorul Eparhiei Severinului si Strehaiei, Preasfintitul Parinte Nicodim, care a liturghisit avand alaturi un sobor de preoti si diaconi.

Ierarhul mehedintean a fost insotit in vizita pastorala de un grup psaltic de la Catedrala episcopala din Drobeta Turnu Severin, care a dat raspunsurile slujbei euharistice.

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Nicodim, predica duminicala a fost rostita de P.C. Pr. Viorel Vladucu, consilier al Sectorului Comunicatii Media din cadrul Episcopiei Severinului si Strehaiei. Sfintia sa a vorbit celor prezenti despre personalitatea si caracterul puternic al vamesului Zaheu, a carui introspectie sincera i-a adus in suflet si sub acoperisul casei pe Insusi Domnul Hristos, Care i-a iertat pacatele si i-a sfintit intreaga existenta. Parintele Consilier a subliniat faptul ca gestul vamesului de a se ridica deasupra conditiei sale in cautarea lui Dumnezeu trebuie sa caracterizeze pe toti crestinii. Fiecare om trebuie sa caute in biserica linistea data de impartasirea cu Sfintele Taine lasate spre mangaiere si vindecare de toate neputintele sufletesti si trupesti. Dumnezeu a facut primul pas, venind in intampinarea omului si ridicandu-l din pacat si din moarte, iar omul este dator sa parcurga mica distanta ramasa pana la intalnirea si comuniunea cu Creatorul sau.

La finalul Sfintei Liturghii a venit randul ierarhului locului sa puna la inima bunilor crestini povete duhovnicesti. Chiriarhul mehedintean a sfatuit credinciosii la urmarea lui Hristos cu dragoste si la frecventarea Casei lui Dumnezeu. Ascultarea poruncilor lui Dumnezeu, propovaduite de Biserica, conduce pe om la dobandirea fericirii vesnice, a mantuirii sufletesti.
Preasfintitul Parinte a evidentiat, totodata, lucrarile intreprinse in ultima vreme in parohie, aici ridicandu-se o noua biserica ce va fi ocrotita de catre Soborul celor 12 Sfinti Apostoli. In acest context, ierarhul a oficiat si slujba de sfintire a unei cruci de metal care va fi asezata pe turla viitorului lacas de inchinare.

In incheiere, parintele Arhimandrit Pavel Nicolaescu, staretul manastirii Topolnita si pastor al comunitatii de credinciosi din Balotesti a multumit ierarhului pentru vizita de suflet si binecuvantarile alese de care s-au impartasit laolalta slujitorii altarului si fratii intru credinta.

Parintele Arhimandrit a mai adus cuvant de multumire si catorva fii duhovnicesti care s-au ocupat in ultimele zile de confectionarea crucii de pe turla, precum si tuturor acelora care sustin lucrarea misionara la nivel parohial.



Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

26 Ianuarie 2014

Vizualizari: 521

Voteaza:

Slujire chiriarhala la Balotesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE