Slujiri arhieresti in orasul Baile Herculane

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului va resfinți biserica cu hramul „Schimbarea la Față” din orașul-stațiune Băile Herculane, după care va săvârși Sfânta Liturghie înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi. Biserica cu hramul „Schimbarea la Față” a fost construită în anul 1864, iar ultima perioadă a suferit lucrări de extindere precum și ample lucrări de renovare și înfrumusețare.

La praznicul „Naşterii Maicii Domnului”, Mănăstirea Băile Herculane îşi va sărbători hramul. Sfânta Liturghie din ziua praznicului va fi oficiată de către Preasfinţitul Lucian, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi într-un foişor special amenajat lângă troița din centrul oraşului.

Aşezământul monahal din cunoscuta staţiune Băile Herculane a apărut la iniţiativa ÎPS Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, la vremea respectivă fiind episcop al Caransebeşului, care a dorit să pună în valoare Vila Doboşanu, donată în anul 1925 Episcopiei Caransebeşului şi luată abuziv în anul 1948 de regimul comunist. Odată cu trecerea anilor aşezământul monahal-social a primit contur, având în componenţă paraclis, trapeză, chilii şi camere de oaspeţi. În anul 2007, la propunerea Preasfinţitului Părinte Lucian, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Banatului a ridicat aşezământul la rang de mănăstire, împodobindu-se astfel salba de mănăstiri din Episcopia Caransebeşului. Între lucrările de amenajare executate recent s-a aflat şi refacerea Sfintei Mese, sfinţită de Preasfinţitul Lucian la data de 4 decembrie 2010, ocazie cu care mănăstirea a primit şi al doilea hram: „Sf. M. Mc. Varvara”.

(Articol realizat de Darius Herea)

Sursa: basilica.ro

.

04 Septembrie 2014

Vizualizari: 408

Voteaza:

Slujiri arhieresti in orasul Baile Herculane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE