Sprijin oferit prin protoierii batranilor si copiilor de la Harja

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Ioachim, parintii protopopi si preotii din Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, pot sprijini activitatea filantropica a Centrului rezidential pentru persoane varstnice de la Harja prin colecte in produse alimentare sau nealimentare, cereale si alte bunuri care sunt de folos acestei institutii.

Aceasta decizie, luata la nivel eparhial, a fost determinata de faptul ca resursele financiare ale parohiei si Asociatiei „Sf. Voievod Stefan cel Mare” Harja nu pot sustine in totalitate cheltuielile pentru serviciile de ingrijire socio-medicale si de hrana deoarece, foarte multi dintre batrani (96 in camin si 20 la domiciliu) si copii (20), beneficiari ai serviciilor noastre, sunt cazuri sociale, persoane aflate in dificultate.

De la inceputul anului curent, protoiereii protopopiatelor din Arhiepiscopia Romanului si Bacaului s-au implicat in aceasta activitate. Din partea Protoieriei Sascut si al Protoieriei Onesti, in mod constant, lunar, prin cercurile pastorale, preotii au venit la Harja cu diferite alimente, participand la Taina Sf.

Maslu oficiata la Paraclisul Caminului de batrani.

In mai multe randuri, reprezentanti ai Protoieriei Roman au venit in sprijinul Centrului de batrani de la Harja. Dupa ce s-au organizat colecte locale, au fost trimise la Caminul de batrani ajutoare ce constau in: cereale (grau, porumb - necesar fermei de animale care deserveste Centrul), alimente (orez, ulei, zahar, faina) și alte bunuri ce sunt de folos pentru prepararea hranei oferite zilnic batranilor institutionalizati si a copiilor beneficiari ai activitatii desfasurate la Centrele de zi.

Presedintele Asociatiei „Sf. Voievod Stefan cel Mare”, pr. Ilarion Mata multumeste, si pe aceasta cale, tuturor celor care au venit in sprijinul activitatii social-filantropice desfasurate la Harja, rugand pe milostivul Dumnezeu sa rasplateasca jertfa si dragostea aratata celor defavorizati.

Sursa: epr.ro

.

27 Mai 2014

Vizualizari: 121

Voteaza:

Sprijin oferit prin protoierii batranilor si copiilor de la Harja 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE