Tabara de zi in Parohia Grintiesu Mare

Timp de aproape o saptamana, copiii din localitatea nemteana Grintiesu Mare au participat la o serie de activitati in cadrul Taberei de zi „Micii zugravi“. Programul de rugaciune a fost urmat de jocurile copilariei, dar si de activitati educative, sportive si recreative.

In perioada 4-8 august 2014, in Parohia Grintiesu Mare din Protopopiatul Ceahlau, judetul Neamt, s-a desfasurat o tabara de zi pentru copii. La activitatile din cadrul prgramului au participat 38 de scolari si prescolari din parohie cu varste intre 5 si 14 ani. In fiecare dimineata a fost oficiata Sfanta Liturghie in biserica parohiala, apoi s-a servit micul dejun.

Activitatile au fost axate pe atelierul de pictura de icoane pe lemn, coordonat de pictorul Catalin Popovici, la care s-au inscris 25 de copii, membri ai Cercului de pictura „Teodosie Zugravul“. „Dupa masa de pranz, luata impreuna, au urmat activitati educative, sportive si recreative, realizate de parintele Ionut-Catalin Dascalu de la Parohia Holm, Protopopiatul Iasi 3, in colaborare cu un grup de voluntari. La aceste activitati s-au adaugat si alti copii. Acestia, neavand posibilitatea de a merge intr-o tabara, au primit tabara la ei acasa. Rugandu-ne impreuna, lucrand impreuna, luand masa impreuna si jucandu-ne impreuna, ne-am apropiat mai mult de micii nostri enoriasi. Am fost pentru o saptamana o adevarata familie, retraind anii nevinovatei copilarii“, a remarcat pr. paroh Dumitru Pintilie. Fiecare zi de tabara s-a incheiat la ora 19:00, cu participarea activa a tuturor copiilor la slujba Paraclisului Maicii Domnului in biserica parohiala. In perioada derularii taberei, toti copiii au postit, s-au spovedit si s-au impartasit cu Trupul si Sangele Mantuitorului Hristos. „Consideram acest proiect unul reusit, intrucat micii nostri iconari au finalizat operele lor intr-un timp relativ scurt, iar activitatile complementare, educative si distractive, cu vanatoarea de comori si alte jocuri interesante, dar si focul de tabara au adus in aceasta perioada de vacanta o saptamana frumoasa“, a marturisit preoteasa Mihaela Pintilie.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro

.

13 August 2014

Vizualizari: 316

Voteaza:

Tabara de zi in Parohia Grintiesu Mare 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Parohia Grintiesu Mare

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE