Targul Lasatul Secului pentru Trup si Suflet editia a II-a la Alba Iulia

Cu binecuvantarea si in prezenta Inaltpreasfintitului Irineu al Alba Iuliei, Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia, Primaria Municipiului Alba Iulia, si Consiliului Judetean Alba, va invita sa va alaturati unui eveniment plin de gust si spirit, care marcheaza intrarea in Postul Craciunului.

Targul „Lasatul Secului pentru Trup si Suflet” este un eveniment interactiv, in care publicul va simti emotia intrarii in post, fascinatia si atractia pe care le exercita asupra tuturor perioada pregatirilor dinaintea marii sarbatori in bucataria romaneasca traditionala. Restaurante, pensiuni, manastiri si producatori traditionali vor oferi albaiulienilor posibilitatea sa cunoasca darnicia traditiei romanesti desavarsita de aroma retetelor de post preparate cu pricepere in judetul Alba.

Pentru ca momentul prinderii postului trebuie privit, inainte de toate, din punct de vedere spiritual, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu va adresa in deschiderea targului celor prezenti un cuvant despre post si foloasele acestuia pentru trup si suflet. Organizatorii au invitat Corul Theotokos sa participe la eveniment cu un recital de cantece bisericesti.

Gospodinele vor putea regasi pe rafturile pline ale producatorilor, bucate alese, pe care le pot duce direct in camara: muraturi, ulei presat la rece, paine pe vatra, siropuri, turta dulce, prajituri de casa, dulceturi, zacusca, si alte mancaruri gatite dupa retete de post, sau alte preparate care ne vor ajuta sa trecem mai usor peste cele 40 de zile de post care ne despart de marea sarbatoare a Nasterii Domnului. Pentru ca se apropie sezonul rece, producatorii prezenti la targ va asteapta si cu produse apicole, pentru intarirea sistemului imunitar: miere, propolis, faguri, polen.

Tot la Targul „Lasatul Secului pentru Trup si Suflet”, participantii vor putea afla cum trebuie sa tina un post echilibrat pentru a putea gasi cea mai buna cale de a avea grija de suflet, fara a-si pune in pericol sanatatea trupeasca. Evenimentul va avea loc joi, 14 noiembrie de la ora 17.00 in centrul comercial Alba Mall – galeria centrala.

Sursa: Radio Reintregirea

13 Noiembrie 2013

Vizualizari: 772

Voteaza:

Targul Lasatul Secului pentru Trup si Suflet editia a II-a la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE