Tarnosirea bisericii Asezamantului medical crestin Izvorul Tamaduirii din Marga


Tarnosirea bisericii Asezamantului medical crestin "Izvorul Tamaduirii" din Marga

Duminica, 31 august 2008, in ultima zi a anului bisericesc, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului a savarsit slujba tarnosirii bisericii Asezamantului medical crestin "Izvorul Tamadurii" din comuna Marga, jud. Caras-Severin.

Ctitorie a medicului si teologului Cornel Jupaneant, Asezamantul a luat fiinta in anul 2003, cand cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Dr. Laurentiu Streza, pe atunci episcop al Caransebesului, si cu participarea Preasfintitului Parinte Lucian, pe atunci episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, s-a pus piatra de temelie a sfantului locas. Pe langa complexul medical destinat ingrijirii persoanelor varstnice si suferinde, dar si tuturor celor dornici de a se vindeca trupeste si sufleteste prin mijloacele oferite de Dumnezeu prin intermediul naturii, Asezamantul cuprinde o biserica si o casa a preotului slujitor aici. In cadrul Sfintei Liturghii oficiata dupa tarnosirea bisericii, a avut loc si instalarea ca preot slujitor al Asezamantului a Parintelui Ioan Postelnicu, fost paroh in municipiul Timisoara.

La manifestare au participat sute de credinciosi si o multime de preoti, veniti din toate satele de pe Valea Bistrei, dar si din judetele invecinate, Timis si Hunedoara.

La incheierea slujbei, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian a felicitat pe toti ostenitorii, slujitorii si binefacatorii acestui asezamant, unic in aceasta parte de tara. Dintre cei care au luat cuvantul a fost domnul doctor Cornel Jupaneant, care, dupa ce a multumit Preasfintiei Sale pentru osteneala si sprijin si-a manifestat recunostinta si fata de toti binefacatorii si miluitorii Asezamantul medical crestin Izvorul Tamaduirii de la Marga.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

 

.

01 Septembrie 2008

Vizualizari: 1367

Voteaza:

Tarnosirea bisericii Asezamantului medical crestin Izvorul Tamaduirii din Marga 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE