Tarnosirea bisericii parohiei Bradu

Preasfintitul Calinic Botosaneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, a sfintit duminica, 1 septembrie 2013, Biserica "Sfanta Parascheva" a parohiei Bradu-Grinties, Protopopiatul Ceahlau, judetul Neamt, potrivit Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Credinciosii din parohiile aflate la poalele Muntelui Ceahlau au participat in prima zi a lunii septembrie la slujba de binecuvantare a lucrarilor bisericii din localitatea Bradu-Grinties. Sfintirea lacasului de inchinaciune si Sfanta Liturghie au fost savarsite de Preasfintitul Calinic Botosaneanul, alaturi de un sobor de preoti si diaconi.

Din soborul slujitorilor a facut parte si pr. Ionel Cutuhan, protopop al Protopopiatului Ceahlau. Oamenii ai venit imbracati in frumosul port popular specific zonei, oferind astfel o imagine a satului traditional de alta data.

Ei au trecut prin sfantul altar si s-au inchinat sfintei mese, iar apoi au asistat la slujba. Pentru ostenala depusa, parintele paroh Neculai Apetroae a primit rangul de iconom stavrofor, iar celor care au contribuit la edificarea bisericii li s-au oferit distrinctii de vrednicie. Potrivit hrisovului de sfintire, lucrarile de constructie ale bisericii parohiei Bradu-Grinsies, au inceput in urma cu 17 ani, dupa ce pe 6 iunie 1996, parintele Mihai Damian, protopop emerit al Protopopiatului Ceahlau, a pus piatra de temelie. Terenul pentru construcsia bisericii a fost donat de famlia Ungureanu Gheorghe si Maria. Biserica a fost zidita din caramida, cu structura de rezistensa din beton armat. Au urmat finisajele interioare si fasada bisericii, pictura interioara si exterioara, catapeteasma, dotarea cu mobilierul si obiectele de cult necesare, aleea si clopotnisa bisericii. Parohia Bradu a fost infiinsata ca parohie misionara in anul 1994, iar in acelasi an pe 1 octombrie a fost numit paroh parintele Nicolae Apetroae, sub staruinsa caruia, prin jertfa si daruirea credinciosilor, s-a zidit noua biserica.

Sursa: basilica

.

04 Septembrie 2013

Vizualizari: 688

Voteaza:

Tarnosirea bisericii parohiei Bradu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE