Teolog si filosof de prestigiu international in Episcopia Caransebesului

In perioada 17-21 martie a.c., Episcopia Caransebesului va fi vizitata de domnul profesor doctor Denis Villepelet, directorul Institutului Catolic din Paris. In programul de vizita sunt incluse doua conferinte pe teme de cateheza crestina, una la Resita, Vineri 18 martie, ora 18.00, in sala de sedinte a Consiliului Judetean si cea de a doua la Caransebes, duminica 20 martie ora 18.00, sala de festivitati a Centrului eparhial.

Profesorul Denis Villepelet, doctor de filosofie si teologie, este unul dintre cei mai importanti membri ai comunitatii stiintifice teologice din Franta. Fost director al Institutului Superior de Cateheza Pastorala (CPHI) la Institutul Catolic din Paris, el este in acest moment noul director al Institutului Superior de Teologie a Artelor al Facultatii de Teologie si Studii Religioase de la Institutul Catolic Paris. Autor al unei prodigioase activitati stiintifice, manifestata prin excelentel opere precum: Les defis de la transmission dans un monde complexe (2009), Risquer la foi dans nos societes (2005) si L'avenir de la catechèse (2003). Denis Villepelet este cel mai renumit cercetator actual in Catehetica si in problema transmiterii/propovaduirii printr-o hermeneutica moderna si in acelasi timp fidela Traditie Bisericii. Avem astfel, o oportunitate unica de a vedea un specialist pe "cateheza si transmiterea credintei".

La sustinerea vizitei in Episcopia Caransebesului au participat urmatoarele institutii: Consiliul Judetean Caras-Severin, Primaria Municipiului Resita, Universitatea „Eftimie Murgu” Resita si Directia judeteana de Cultura, Culte si Patrimoniu Caras-Severin.

Cele doua conferinte se vor desfasura cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, iar duminica 20 martie, chiriarhul va fi prezent la conferinta ce va avea loc in sala de festivitati a Centrului Eparhial.

Pr. Daniel Alic
Sursa: episcopiacaransebesului.ro
 

16 Martie 2011

Vizualizari: 626

Voteaza:

Teolog si filosof de prestigiu international in Episcopia Caransebesului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE