Teologul Gabriel Bunghe a conferentiat la Cluj

Marele teolog elvetian Gabriel Bunghe a sustinut miercuri, 2 noiembrie, la Cluj-Napoca, o conferinta despre cele 7 pacate de capetenie si tamaduirea lor in vremea noastra. Evenimentul a fost organizat de biserica studentilor din complexul Hasdeu si a avut loc de la ora 18.30, la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor.

Parintele Ciprian Negreanu de la biserica studentilor ne-a spus ce il leaga pe teologul Gabriel Bunghe de locasul lor de rugaciune: "Parintele ieroschimonah a fost catolic, pana in urma cu cativa ani, cand a trecut la ortodoxie si noi, biserica studentilor l-am avut si ca si ctitor, a trimis bani pentru constructia bisericii noastre, de aceasta ne si bucuram ca il avem printre noi”.

Cunoscut ca unul dintre cei mai mari teologi catolici, in 2010 Gabriel Bunghe a uimit prin decizia de a imbratisa ortodoxia.

Este specialist in patrologie, doctor in teologie si filosofie. S-a nascut in Germania, iar in 1962 a intrat in manastirea benedictina Chevegtone din Belgia.

"Parintele te poate ajuta practic, nu este un om al cuvintelor mari si complicate. Cei ce au citit cartea lui despre rugaciune stiu foarte bine ca toate capitolele sunt foarte scurte si scrise la modul concret si clar, nu se pierde in multe cuvinte, raspunde la subiect”, a adaugat parintele Ciprian Negreanu.

Pe plan cultural, teologul Gabriel Bunghe a publicat numeroase lucrari de spritualitate, unele dintre ele fiind traduse si publicate in limba romana. A scris mult despre Evagrie Ponticul, dar abordeaza in scrierile sale si problematici de natura duhovniceasca.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

03 Noiembrie 2011

Vizualizari: 838

Voteaza:

Teologul Gabriel Bunghe a conferentiat la Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE