Teza de doctorat sustinuta public la Sibiu

Mediul academic sibian a fost in sarbatoare astazi, 10 februarie, cand Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” a gazduit sustinerea publica a tezei de doctorat “Devenirea verbului intru Logos la Sfintii Parinti. Prototip al continuei deveniri”, elaborata de avocatul si teologul Daniel Dumitru Ionascu, sub indrumarea magistrului arhid.

prof. univ. dr. Constantin Voicu. Evenimentul a avut loc in Aula „Mitropolit Ioan Metianu”, in prezenta unui ales public din mediul cultural, amintind aici pe avocata Paula Iacob, pe maestrul Gheorghe Zamfir, medici, juriști și teologi. Comisia de evaluare a fost prezidata de Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului si formata din Inaltpreasfintitul Teoodosie, Arhiepiscopul Tomisului, arhid. prof. univ. dr. Constantin Voicu, diac. pr. prof. univ. dr. Ioan Caraza de la Facultatea de Teologie Ortodoxa “Patriarhul Iustinian” din Bucuresti si pr. conf. univ. dr. Mircea Ielciu de la Sibiu.

Teza domnului Ionascu s-a bucurat de aprecierea comisiei si publicului pentru inalta cercetare academica, pentru mesajul transmis catre Biserica si societate si mai ales pentru caracterul inter-disciplinar.

In slujba Bisericii
Dupa evaluarea lucrarii, a urmat ceremonia depunerii juramantului de credinta si fidelitate fata de Biserica strabuna. Ceremonia a avut loc in capela facultatii sibiene, participand membrii comisiei de evaluare, decanul Facultatii de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel si oaspetii. La final, IPS Mitropolit Laurentiu l-a felicitat pe noul doctor in Teologie, care a primit calificativul maxim si l-a indemnat sa continue cercetarea si sa ajute Biserica prin pregatirea sa temeinica.

„Titlul pe care l-ati primit astazi va onoreaza, iar prin juramantul depus sunteti angajat sa iubiti si sa sprijiniti Biserica si teologia romaneasca. Speram ca sprijinul venit din partea atator personalitati culturale si academice sa va aduca rezultate si mai mari”, a spus IPS Mitropolit Laurentiu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

10 Februarie 2014

Vizualizari: 1044

Voteaza:

Teza de doctorat sustinuta public la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Daniel Dumitru Ionascu

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE