Traditionala vizita chiriarhala de Inviere la Penitenciarul din Galati

Dupa traditie, in prima zi a Invierii Mantuitorului Iisus Hristos, persoanele private temporar de libertate de la Penitenciarul de maxima siguranta din municipiul Galati au avut bucuria de a se intalni si a se ruga cu Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos.

Dupa slujba Vecerniei speciale, savarsite de pc. pr. capelan Ionita Obreja, Inaltpreasfintia Sa a adresat un cald cuvant parintesc celor cateva zeci de detinuti prezenti la acest moment de suflet desfasurat in capela „Sfintii Apostoli Petru si Pavel“ din incinta penitenciarului, incurajandu-i si indemnandu-i sa-si pastreze si sa traiasca cu bucurie credinta in Hrisos Cel Inviat din morti, ca pe cel mai de pret dar de la Dumnezeu.

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop a impartit celor prezenti daruri traditionale si a ciocnit cu ei oua rosii.

In continuare, a fost vernisata expozitia de icoane intitulata sugestiv „Icoana Invierii“ in care au fost expuse lucrari iconografice si machete ale Catedralei Arhiepiscopale si ale altor biserici galatene reprezentative realizate de o parte din persoanele private de libertate.

Expozitia a fost organizata in cooperare cu Centrul Cultural „Dunarea de Jos“ din Galati.

La final Chiriarhul Dunarii de Jos a vizitat persoanele private de libertate in celulele penitenciarului, le-a binecuvantat adresandu-le mesajul pascal „Hristos a inviat!“ si a ciocnit cu ei oua rosii.

Aceasta vizita face parte din programul traditional al chiriarhului locului din prima zi a Marelui Praznic al Invierii Domnului.

Sursa: edj.ro

.

22 Aprilie 2014

Vizualizari: 101

Voteaza:

Traditionala vizita chiriarhala de Inviere la Penitenciarul din Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Penitenciarul din Galati

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE