Trasee si rute de transport spre Dealul Patriarhiei

Zilele de pelerinaj si inchinare la cinstitele moaste ale Sfantului Dimitrie cel Nou si ale celorlalti sfinti aduse la Bucuresti aduc in Capitala zeci de mii de credinciosi din toate colturile tarii. Pentru acestia prezentam un mic ghid de orientare prin Bucuresti.Unul dintre cele mai importante “terminale-calatori” pentru intrarea in Bucuresti pe calea ferata este Gara de Nord. Pelerinii care ajung aici au la dispozitie, pentru a ajunge in zona Pietei Unirii, la poalele Dealului Patriarhiei, mai multe posibilitati, dupa cum informeaza "Ziarul Lumina".Cel mai rapid mijloc este metroul.

Astfel, pe magistrala 1, traseul de la Gara de Nord la Piata Unirii pleaca din Gara de Nord 1, trece prin statiile Basarab, Crangasi, Petrache Poenaru, Grozavesti, Eroilor, Izvor si ajunge la Piata Unirii 1. Un alt mijloc de transport il constituie transportul RATB. Linia 123 la ducere pleaca de la Gara de Nord, Str. Witting, Calea Plevnei, Str. Constantin Noica, Pod Cotroceni, Splaiul Independentei, Piata Unirii, Bd. Unirii, Str. Lucian Blaga, Calea Vitan, Bulevardul Energeticienilor, C.E.T. Sud - Vitan. La intoarcere pleaca de la C.E.T. Sud - Vitan, Bulevardul Energeticienilor, Calea Vitan, Str. Lucian Blaga, Bulevardul Unirii, Piata Unirii, Splaiul Independentei, Piata Operei, Splaiul Independentei, Str. Constantin Noica, Calea Plevnei, Sos. Orhideelor, Bulevardul Dinicu Golescu, Gara de Nord. Din Gara Basarab se poate ajunge in Piata Unirii cu metroul pe acelasi traseu Magistrala 1 sau cu autobuzul 133. Pentru trenurile care vin de la Oltenita in Gara Titan Sud cel mai la indemana mijloc de transport pana in Piata Unirii este metroul de pe Magistrala 1 pe traseul Pantelimon - Republica - Costin Georgian - Titan - Nicolae Grigorescu - Dristor 1 - Mihai Bravu - Timpuri Noi - Piata Unirii 1.De la Gara Progresul situata pe Soseaua Giurgiului, alaturi de autogara, se poate ajunge aproape de zona Patriarhiei, adica in Piata Sfantul Gheorghe cu tramvaiul 7 pe traseul: C.F.R. Progresul, Sos. Giurgiului, Piata Eroii Revolutiei, Soseaua Viilor, Str. Dr. C-tin. Istrate, Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, Piata Unirii. Tot de aici pleaca si autobuzul 116, care are traseul: Gara Progresul, Sos. Giurgiului, Strada Luica, Bulevardul C-tin. Brancoveanu, Sos. Oltenitei, Piata Eroii Revolutiei, Calea Serban Voda, Bulevardul Dimitrie Cantemir, Piata Unirii, Bd. Unirii, Bd. Mircea Voda, Bd. Corneliu Coposu, Piata Sf. Vineri.De la Gara Obor se poate ajunge la Patriarhie cu metroul din statia Obor sau “cu legatura”, cu troleul 69 cu plecarea din statia Baicului, Strada Garii Obor, Bulevardul Ferdinand I, Bulevardul Carol I, Piata Rosetti, Piata Universitatii, Bulevardul Regina Elisabeta pana la Piata Operei. Apoi se poate lua autobuzul 123 pana la Piata Unirii.

Sfaturi pentru cei care vin cu autobuzul

O alta categorie de “porti de acces” in Bucuresti sunt autogarile. Din Autogara Militari aflata in apropierea Bulevardului Iuliu Maniu, pe Strada Valea Cascadelor, se poate ajunge in Piata Unirii cu ajutorul metroului pe Magistrala 3 din statia Pacii pe traseul Gorjului - Lujerului - Politehnica - Eroilor - Izvor - Piata Unirii. Cu autobuzul 136 din statia Strada Valea Cascadelor, Bd. Iuliu Maniu, Piata Leul, Bd. Geniului, Piata Danny Huwe, Strapungerea Razoare, Sos. Pandurilor, Cal. 13 Septembrie, Bd. Libertatii, Str. Izvor, Str. B.P. Hasdeu, Spl. Independentei, pana la statia Pod Izvor si de aici cu 123 pana la Piata Unirii. De la Autogara Baneasa, situata in nordul Capitalei, pe Strada Ion Ionescu de la Brad, in apropiere de DN1, se poate ajunge in zona de pelerinaj cu autobuzele 783. Acestea circula in regim de curse rapide inclusiv noaptea de la Aeroportul International „Henri Coanda”, Soseaua Bucuresti - Ploiesti, Piata Presei Libere, Soseaua Kisseleff, Piata Arcului de Triumf, Piata Victoriei, Bd. Lascar Catargiu, Piata Romana, Bd. G-ral. Ghe. Magheru, Bd. Nicolae Balcescu, Piata Universitatii, Bd. I.C. Bratianu, Str. Halelor, Piata Unirii.Autogara Rahova este situata pe Calea Alexandriei.

Cea mai buna relatie spre Catedrala patriarhala este tramvaiul 32 cu traseul: Depoul R.A.T.B. Alexandria, Soseaua Alexandriei, Calea Rahovei, Bulevardul George Cosbuc, Bulevardul Regina Maria, Piata Unirii. De la Autogara 13 Septembrie se poate ajunge in Piata Sfanta Vineri sau Piata Unirii cu autobuzul 385 care vine din zona Ghencea si are o statie, Calea 13 Septembrie, aproape de autogara, Piata Arsenalului, Strada Izvor, Bulevardul Libertatii, Splaiul Independentei, Piata Unirii, Bulevardul Corneliu Coposu, Piata Sfanta Vineri. Autogara Bucuresti-Constanta (Strada Parcalabul Baldovin) se afla in apropierea Garii de Nord. De aici se pot folosi mijloacele de transport din zona garii: metroul si autobuzele 123.

De la autogara IDM Basarab Kennedy, aflata in apropierea Pasajului Basarab, cel mai rapid se poate ajunge in zona Unirii cu metroul. De la autogara C&I aflata in sectorul 2 pe strada Ritmului nr. 35 se ajunge in Piata Sfanta Vineri cu tramvaiul 14 pe traseul Granitul S.A., Soseaua Pantelimon, Bulevardul Ferdinand, Strada Traian, Calea Calarasilor, Bulevardul Corneliu Coposu, Piata Sfanta Vineri.

Tarifele pentru RATB si metrou

Pentru transportul de suprafata, cardul ACTIV nominal costa minimum 15 lei, iar suma maxima este de 50 lei. Pentru cardul ACTIV nenominal, valoarea minima a portofelului electronic este de 2,6 lei, iar cea maxima este de 50 lei, neconditionat de existenta unui alt titlu de transport.Pretul unei calatorii RATB este: 1,3 lei - pe linii urbane, 3,5 lei - pe linii expres, 1,5 lei - pe linii preorasenesti. Pentru metrou - cartela „2 calatorii” costa 4,00 lei, cartela „10 calatorii” 15,00 lei, cartela „abonament zilnic” 6,00 lei.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

25 Octombrie 2013

Vizualizari: 2850

Voteaza:

Trasee si rute de transport spre Dealul Patriarhiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE