Trei ani de la intronizarea Inaltpreasfintitului Parinte Irineu ca Mitropolit al Olteniei

Astazi, 27 iulie 2011, se implinesc trei ani de la intronizarea Inaltpreasfintitului Parinte Irineu Popa, ca Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei.

IPS Dr. Irineu Popa, a fost intronizat acum trei ani in Catedrala Mitropolitana “Sfantul Dumitru” din Craiova, in scaunul de Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei. Ceremonia de intronizare a Inaltpreasfintitului Parinte Irineu a avut loc dupa slujba Sfintei Liturghii, oficiata de un sobor de ierarhi - intre care s-a aflat si Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim Cristea, Arhiepiscopul Ramnicului. Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a savarsit ceremonia de intronizare inmanand noului Mitropolit al Olteniei insemnele mitropolitane si asezandu-l in tronul mitropolitan.



La eveniment au participat ierarhi, membrii ai Sfantului Sinod, domnul Traian Basescu - presedintele Romaniei, alte autoritati centrale, dar si locale, precum si peste o mie de credinciosi care au urmarit slujba Sfintei Liturghii si ceremonia de intronizare la doua ecrane amenajate in fata Catedralei. Dupa momentul intronizarii, soborul arhiereilor a iesit pe treptele Catedralei Mitropolitane, acolo unde PF Parinte Patriarh Daniel si IPS Parinte Mitropolit Irineu au rostit scurte cuvinte de binecuvantare a credinciosilor prezenti la eveniment.

La ceas aniversar ierarhii, clerul si credinciosii din Arhiepiscopia Ramnicului va ureaza : arhipastorire rodnica si indelungata si traditionalul „Intru multi si fericiti ani, Inaltpreasfintite Parinte Mitropolit !”

Sursa: arhiram.ro
 

.

28 Iulie 2011

Vizualizari: 354

Voteaza:

Trei ani de la intronizarea Inaltpreasfintitului Parinte Irineu ca Mitropolit al Olteniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE