Tripticul spiritual-cultural inchinat "Sfintilor Martiri Brancoveni", 21-22 septembrie 2012

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Gherasim, Arhiepiscopia Ramnicului impreuna cu Fundatia Nationala pentru Civilizatie Rurala "Niste Tarani” organizeaza sub patronajul Inaltpreasfintitului Parinte Acad. Dr. Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei, Tripticul spiritual-cultural inchinat "Sfintilor Martiri Brancoveni”.


Evenimentul se va desfasura sub coordonarea Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, si a Domnului Dinu Sararu, in perioada 21-22 septembrie 2012, la Manastirea Hurezi, ctitoria Sfantului Constantin Brancoveanu si va cuprinde o serie de manifestari spiritual-culturale.

"In contextul apropierii implinirii a 300 de ani de la martiriul Sfintilor Brancoveni, (1714 - 2014) si a aprobarii Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, ca in anul 2014 sa fie daruite Manastirii Hurezi din Arhiepiscopia Ramnicului un fragment din moastele "Sfantului Voievod Martir Constantin Brancoveanu”, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, la initiativa Domnului Dinu Sararu, Presedintele Fundatiei pentru Civilizatie Rurala "Niste Tarani” si a noastra, vom organiza la Manastirea Hurezi, un eveniment inaltator, care sa pecetluiasca inceputul cinstirii celor doua evenimente anuntate”, a subliniat Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul.

Programul manifestarilor este urmatorul:

Vineri 21 septembrie:

Orele 11.00 - Simpozionul international: "Jertfa crestina si sacrificiul uman in Europa medievala si premoderna”.

Orele 18.00 - Concert de muzica bizantina sustinut de Corala "Sfantul Grigorie Decapolitul” a Manastirii Bistrita si de Coralele "Ioan Zmeu Protopsaltul” si "Iosif Naniescu” ale Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului. Dirijor: Diac. Codrut-Dumitru Scurtu.

Sambata 22 septembrie:

Orele 19.00 - Colajul teatral-filmic "Brancoveanu”, scris de Diac. Codrut-Dumitru Scurtu, cu contributia regizorului Grigorie Gonta. In rolul titular, Societarul de onoare al Teatrului National, Costel Constantin, interpretul lui "Stefan” din "Apus de soare”, pe prima scena a tarii.

La eveniment sunt asteptati sa participe ierarhi, academicieni, preoti, profesori si personalitati ale vietii religios-culturale din tara si din strainatate.

Sfintii Martiri Brancoveni, raman in constiinta neamului romanesc si a Europei crestine prin asumarea jertfei martirice in marturisirea lui Hristos Dumnezeu, dar si prin activitatea culturala pe care au desfasurat-o, dand nastere unui nou stil arhitectural, stilul brancovenesc, o imbinare armonioasa in arhitectura, pictura murala si sculptura a stilului neo-bizantin cu ideile novatoare ale renascentismului italian.

Sursa: arhiram.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

14 Septembrie 2012

Vizualizari: 828

Voteaza:

Tripticul spiritual-cultural inchinat "Sfintilor Martiri Brancoveni", 21-22 septembrie 2012 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE