Un fragment din moastele Sfintei Maria Magdalena, in Capitala

Un fragment din moaștele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena se află în Capitală, la biserica Sfântul Antonie cel Mare şi Sfântul Ioan Casian, strada Pridvorului nr. 6A Sector 4. Lăcașul de cult va îmbrăca haine de sărbătoare în această Duminică închinată Femeilor Mironosițe, deoarece biserica o are ca ocrotitoare și pe Sfânta Maria Magdalena.
Mai multe informații despre hramul parohiei a oferit părintele paroh Sebastian Gabor:

Sâmbătă, începând cu orele 17:00, un sobor de preoţi şi diaconi va sâvârşi slujba Vecerniei cu Litie, iar în Duminica Femeilor Mironosiţe, la orele 8:00, va fi oficiat Acatistul Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena, apoi slujba Utreniei și Sfânta Liturghie. După amiază, începând cu orele 17:00 vom săvârşi Paraclisul Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena.

Moaștele Sfintei au fost primite anul acesta din Grecia.

În data de 15 ianuarie 2017, cu binecuvântarea Preaferictului Părinte Patriarh Daniel, biserica noastră a primit în dar din Grecia, o părticică din sfintele moaşte ale Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena, care se află într-o raclă special amenajată, aşezată într-un baldachin, spre închinarea credincioşilor.

Gheorghe Anghel
Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

28 Aprilie 2017

Vizualizari: 606

Voteaza:

Un fragment din moastele Sfintei Maria Magdalena, in Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE