Un nou staret la Manastirea Valea Mare, Covasna

Manastirea 'Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul' din Valea Mare, Episcopia Covasnei si Harghitei, are de duminica, 29 iulie 2012, un nou staret. Ieromonahul Ilie Bularca a fost numit in aceasta functie la un an dupa plecarea la Domnul a arhimandritului Gheorghe Avram, dupa cum ne informeaza Ziarul Lumina.

Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Ioan al Episcopiei Covasnei si Harghitei a oficiat duminica trecuta slujba Sfintei Liturghii la Manastirea 'Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul' din judetul Covasna. Cu acest prilej, Inalt Preasfintia Sa, inconjurat de un sobor de preoti, a savarsit si slujba de pomenire a arhimandritului Gheorghe Avram, fostul staret al manastirii, cu prilejul implinirii unui an de la plecarea acestuia la Domnul.

Totodata, ierarhul locului l-a numit in functia de staret al sfantului asezamant pe ieromonahul Ilie Bularca, parintele care in tot acest interval de timp s-a ocupat de bunul mers al obstei, de rugaciune, ascultari si sfintele slujbe si care a continuat lucrarile incepute de parintele sau, arhimandritul Gheorghe. Astfel, au fost finalizate pictura paraclisului si sfintirea acestuia, au continuat pictura bisericii mari, ridicarea cladirilor anexe ale manastirii incepute de predecesorul sau.

Evenimentul de la Manastirea 'Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul' a prilejuit participarea catorva sute de credinciosi, multi dintre ei fii duhovnicesti ai regretatului parinte Gheorghe, care s-au strans din intreaga tara pentru a fi prezenti la comemorare.

Arhimandritul Gheorghe Avram, fost staret al Manastirii Dervent, din Arhiepiscopia Tomisului, fiu al Covasnei, dupa incheierea ascultarii sale in Dobrogea strabuna, s-a intors pe meleagurile natale. Aici, cu sprijinul multor credinciosi si cu purtarea de grija si sfatul Inalt Preasfintitului Arhiepiscop Ioan, a ridicat la Valea Mare una dintre cele mai frumoase manastiri ortodoxe din inima tarii, pe care flutura tricolorul romanesc, cinstind in acest fel jertfa miilor de osteni care si-au dat viata in zona pentru apararea pamantului stramosesc si a credintei milenare a neamului nostru.

Sursa: basilica.ro
 

Pe aceeaşi temă

31 Iulie 2012

Vizualizari: 1664

Voteaza:

Un nou staret la Manastirea Valea Mare, Covasna 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

manastirea valea mare

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE