Veghea din cer a Mitropolitului Bartolomeu asupra Bisericii si Neamului

Parintele Mitropolit Bartolomeu a plecat la Domnul. S-a nascut in cer, cum spuneau batranii. S-a nascut intru Imparatia Cerurilor, trecand din "valea plangerii" in "Cetatea cea statatoare".

A fost un mare om, caci adanca i-a fost credinta in Dumnezeu, vasta i-a fost cultura, puternic i-a fost curajul in apararea valorilor Bisericii si Neamului.

Vocea umana a Mitropolitului Bartolomeu s-a stins.

Glasul ceresc al robului lui Dumnezeu, Bartolomeu arhiereul, incepe sa se auda. Acest glas rasuna in rugaciunea pe care, de acum incolo, arhiereul Bartolomeu o va inalta in fata Arhiereului Celui Vesnic.

Plecarea Parintelui Mitropolit Bartolomeu dintre pamanteni lasa un gol imens. Credinta lui si a noastra in Hristos Cel mort si inviat marturiseste despre adevarul ca acest gol devine plinatate prin veghea pe care Parintele Bartolomeu o va arata din cer Bisericii si Neamului.

Vom reusi, oare, sa auzim in continuare glasul lui de trambita? Vom fi in stare a prelua ceva din statura marelui mitropolit? Vom recepta, oare, pe unde ceresti, ceva din sufletul si mintea Parintelui Mitropolit Bartolomeu pentru a sluji si noi Biserica si Neamul, asa cum a facut-o el?

Doamne, ajuta-ne sa nu-l uitam pe robul Tau, arhiereul Bartolomeu! Daruieste-ne puterea de a ne lasa inspirati de anvergura staturii sale! Odihneste-l, Doamne, in iubirea Ta, impreuna cu dreptii Imparatiei Tale!

† Teofan
Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Sursa: mmb.ro

.

02 Februarie 2011

Vizualizari: 476

Voteaza:

Veghea din cer a Mitropolitului Bartolomeu asupra Bisericii si Neamului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE