Vernisaj Ioan si Camelia Popa si prezentare album Iconari in Otopeni, la Mogosoaia

La ora 16, vom insoti gandurile noastre bune de vernisajul icoanelor de catapeteasma realizate de Ioan Popa, impreuna cu sotia sa Camelia Popa, eveniment ce are loc la Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia si despre care va transmitem detalii mai jos.

Cu aceasta ocazie, vom face si o noua intalnire cu proaspata aparitie a albumului Iconari in Otopeni. Deschiderea catre public si lucrarea continua in vazul tuturor, in mijlocul cetatii, aducand aproape fauritori de obiecte de cult si incercand sa realizeze echipe de lucru unite pe temeiul acelei (im)partasiri atat de necesare comuniunii reprezinta mizele de substanta ale intregului proiect Iconari in Otopeni.

Destinata sa reflecte consistenta editiei a doua a proiectului alaturi de noi premise de discutie iconologica, arhitectonica si istorica, cartea a fost recent lansata la Libraria Bizantina in cadrul expozitiei a doi participanti in cadrul atelierelor din Otopeni, Cristina si Andrei Raileanu. Curatorul Madalina Mirea si criticul de arta Vladimir Bulat au marcat insa, in discursurile de prezentare ale acestui volum, necesitatea esentiala de a continua cu fiecare ocazie dialogul despre reperele importante in iconografia contemporana romaneasca, acelea care, cu adevarat, reusesc o impletire vie a Traditiei cu mestesugul bine stapanit.



(mai multe informatii aici - http://iconariotopeni.blogspot.ro/)

In contextul vizual contemporan marcat de confuzia ce dilueaza atat de frecvent astazi granita dintre icoana si tablou religios, diferentierea unor puncte de vedere pe acest fundal atrage atentia asupra caracterului discutabil in zona reproducerilor de diverse facturi ale imaginii religioase si subliniaza in acelasi timp dezvoltarea concomitenta a unor demersuri cu har.

Va asteptam!

.

25 Martie 2015

Vizualizari: 772

Voteaza:

Vernisaj Ioan si Camelia Popa si prezentare album Iconari in Otopeni, la Mogosoaia 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

iconari in otopeni

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE