Vernisaj de pictura religioasa la Babeni

In perioada 25-28 august 2011 se desfasoara in orasul Babeni, judetul Valcea cea de-a XL-a editie a Festivalului folcloric de inspiratie pastorala „La izvorul dorului”. Festivalul organizat de catre Primaria orasului Babeni, Consiliul Local Babeni si Casa de Cultura „Dragos Vranceanu”, a avut ca parteneri Consiliul Judetean Valcea, Prefectura Valcea si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea.

In cadrul Festivalului, sambata, 27 august, de la orele 13,30, in parcul central din fata Casei de Cultura „Dragos Vranceanu” din localitate, a avut loc festivitatea de dezvelire a statuii poetului Dragos Vranceanu (1907 – 1977), urmata de o slujba de sfintire si un parastas in memoria poetului valcean, oficiata de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Dupa slujba, Preasfintia Sa a rostit un cuvant in care a evocat personalitatea celui care a fost supranumit „Poetul Transhumantei”.

Partea a doua a evenimentului a fost marcata de Vernisajul expozitiei de pictura „Ortodoxie si arta” – Babeni 2011, ajuns la a IV-a editie, desfasurat in Sala de sedinte a Primariei Babeni.

La expozitie a participat si Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, care a rostit un cuvant de invatatura, i-a felicitat si i-a binecuvantat pe tinerii plasticieni pentru lucrarile si talentul lor deosebit si le-a acordat impreuna cu parintele Emil Radulescu, directorul Casei de Cultura „Dragos Vranceanu” din Babeni, diplome si carti de rugaciuni.

Festivalului folcloric de inspiratie pastorala „La izvorul dorului” ce se desfasoara an de an in orasul Babeni, aduce in zilele acestea numeroase ansambluri folclorice din judet si din tara care prezinta in spectacolele lor cantecul, portul popular, traditia si obiceiurile neamului romanesc.

La acest eveniment au mai luat parte reprezentanti ai autoritatilor locale si de stat, oameni de cultura, scriitori si profesori universitari din orasul Babeni si din imprejurimi.

Sursa: arhiram.ro
 

.

28 August 2011

Vizualizari: 1053

Voteaza:

Vernisaj de pictura religioasa la Babeni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE