Vernisajul expozitiei - Restituiri


Vernisajul expozitiei "Restituiri"

Manastirea Voronet organizeaza, duminica, 22 iunie, la ora 16:00, vernisajul expozitiei "Restituiri". In program: "Zestrea Voronetului - Inceput de reconstituire", "Continuitate culturala. Carti si iconografie".

Aceasta actiune culturala se inscrie in cadrul manifestarilor aniversare, desfasurate in perioada 25 mai - 14 septembrie, sub genericul "Sfanta Manastire Voronet - 520 de ani". Prima actiune aniversara a avut loc pe 25 mai, cand s-au implinit 520 de ani de la sfintirea pietrei de temelie a Manastirii Voronet, prilej cu care, in biserica "Sf.

Gheorghe" a manastirii, s-a savarsit slujba de Te Deum de multumire lui Dumnezeu, oficiata de IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, impreuna cu un sobor de preoti.

In anul 1488, in ziua de 25 mai, s-a sfintit piatra de temelie a manastirii, iar pe 26 mai au inceput lucrarile de constructie a manastirii stefaniene, lucrari care s-au realizat in trei luni, trei saptamani si trei zile.

"Voronetul a reinviat"

Asa cum a spus si stareta Manastirii Voronet, Stavrofora Irina Pantescu, "Voronetul a infruntat vitregiile istoriei, a depasit vremurile potrivnice, a reinviat si se inalta si astazi in lumina binecuvantata a cerului albastru. Cu voia Bunului Dumnezeu, pentru rugaciunile Sf. Voievod Stefan cel Mare si ale Sf. Cuvios Daniil Sihastrul, Sfanta Manastire Voronet a implinit 520 de ani".

In luna iulie este programata o excursie documentara - "Ctitorii stefaniene din 1487-1488", iar in luna august se va organiza un pelerinaj de inchinare la moastele vitejilor - "Pe urmele Mariei sale".

Sarbatoarea Voronetului - 520 de ani se va incheia in luna septembrie, cand este programata o sesiune de comunicari: "Marturii de traire in Istorie" (in zilele de 12, 13 septembrie), urmata, pe data de 14 septembrie, cu resfintirea bisericii restaurate.

Daniela MICUTARIU
Sursa: monitorulsv.ro

.

20 Iunie 2008

Vizualizari: 651

Voteaza:

Vernisajul expozitiei - Restituiri 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE