Vernisarea expozitiei 'Panaite Chifu - Mystikosmidea'

Vernisarea expoziţiei 'Panaite Chifu - Mystikosmidea' la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Sala de Expoziţii Temporare a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos este găzduită expoziţia de sculptură „Panaite Chifu – Mystikosmidea“.

Evenimentul este rodul unei fructuoase şi benefice cooperări între Muzeul eparhial şi Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi.

Vernisarea expoziţiei a avut loc vineri, 9 octombrie 2015 în prezenţa numeroşilor iubitori de artă din Galaţi, profesori şi oameni de cultură, reprezentanţi ai instituţiilor muzeale din municipiu , dar şi elevi seminarişti de la profilul Patrimoniu Cultural.

Expoziţia reuneşte o parte dintre lucrările artistului sculptor Panaite Chifu, dar şi o serie de panouri fotografice în care sunt prezentate alte lucrări care se află expuse în ţări din Europa şi din întreaga lume.

Cu acest prilej, a fost prezentat şi Catalogul „Mystikosmidea – Chifu“, tiparul fiind executat la Tipografia „Candela cuvântului“ a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.



Expoziţia va fi deschisă publicului până la data de 14 noiembrie 2015.

Sursa: edj.ro

.

12 Octombrie 2015

Vizualizari: 330

Voteaza:

Vernisarea expozitiei 'Panaite Chifu - Mystikosmidea' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE