Victimele comunismului au fost comemorate la Drobeta Turnu Severin

In ziua de 9 martie, cand sunt pomeniti cei 40 de mucenici din Sevastia, membrii Asociatiei Fostilor Detinuti Politici si Deportatii in Baragan-filiala Mehedinti au comemorat victimele comunismului.

Manifestarea a avut loc la monumentul din Parcul Dragalina din Drobeta Turnu Severin si a debutat cu o slujba de pomenire savarsita de un sobor de preoti de la Centrul Eparhial al Episcopiei Severinului si Strehaiei.La acest eveniment au participat membrii asociatiei, istorici si oameni de cultura.

Cei prezenti au inaltat timp de cateva minute rugaciune in memoria celor apropiati ai lor care au pierit in timpul regimului comunist fara sa fi avut vreo vina si au depus jerbe de flori.

In fiecare an supravietuitorii torturii comuniste ii pomenesc si ii cinstesc pe eroii neamului care au platit cu sangele lor credinta in idealurile de dreptate si libertate.

Membrii Asociatiei Fostilor Detinuti Politici Mehedinti, impreuna cu fostii deportati in Baragan se vor aduna la inceputul lunii iulie la monumentul victimelor comunismului de la Izverna - Mehedinti, pentru a comemora pe eroii martiri cazuti in timpul regimului ateist.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

09 Martie 2014

Vizualizari: 171

Voteaza:

Victimele comunismului au fost comemorate la Drobeta Turnu Severin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE