Vinul cu denumirea MILOSTIVIRE se distribuie fara binecuvantarea Patriarhiei Romane

Deoarece in unele eparhii din tara, parohiile sunt obligate sa cumpere asa-numitul «vin liturgic» cu denumirea MILOSTIVIRE, prezentat ca fiind produs de catre S.C. Vinaria Murfatlar S.R.L.

cu acordul si binecuvantarea Patriarhiei Romane, facem urmatoarele precizari:

Inca din anul 2009, S.C. Vinaria Murfatlar S.R.L. a fost informata ca Patriarhia Romana nu are competente in distribuirea vinului cu adevarat liturgic, intrucat nu desfasoara activitati viticole proprii, asemenea unor eparhii care au vita-de-vie proprie. Potrivit principiului autonomiei eparhiale, centrele eparhiale au responsabilitatea de a asigura parohiilor si manastirilor aflate in jurisdictia lor vinul liturgic natural si curat pentru Sfanta Liturghie si alte slujbe bisericesti.

In acest sens, precizam faptul ca Patriarhia Romana nu poate dispune distribuirea de vin liturgic in eparhii fara consultarea prealabila si acordul acestora. O consultare pe aceasta tema nu a avut loc niciodata intre ierarhii Sfantului Sinod in cadrul sedintelor sinodale.

In luna august 2009, Patriarhia Romana a notificat S.C. Vinaria Murfatlar S.R.L asupra caracterului abuziv al folosirii numelui si stemei Patriarhiei Romane pe eticheta de prezentare. De asemenea, a atentionat asupra faptului ca mentiunea «vin liturgic» si textul de prezentare tiparit pe eticheta induc in eroare cumparatorul si aduc prejudicii de imagine Patriarhiei Romane, intrucat ea nu garanteaza ca vinul respectiv este vin liturgic natural si curat.

Ca atare, atentionam clerul si credinciosii mireni ca asa-numitul «vin liturgic» MILOSTIVIRE se distribuie in unele eparhii fara binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si fara ca respectiva societate comerciala sa fi prezentat Patriarhiei Romane garantii ca ofera vin natural pregatit dupa traditia liturgica a Bisericii Ortodoxe.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

 

.

28 Ianuarie 2011

Vizualizari: 933

Voteaza:

Vinul cu denumirea MILOSTIVIRE se distribuie fara binecuvantarea Patriarhiei Romane 3.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE