Vizita arhiereasca la Bod

În Duminica a 31-a după Rusalii, mulţimi de credincioşi din satul Bod, judeţul Braşov, au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului în Biserica “Sfântul Nicolae” din localitate. Sfânta Liturghie a fost precedată de slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate în ultimii ani la locaşul de cult. Ierarhul a binecuvântat cu apă sfinţită locaşul de cult la exterior şi la interior, după care a condus soborul slujitor la Sfânta Liturghie, în care s-au aflat protopopul de Săcele, Sorin Şerban, parohul Ion Petrescu şi mulţi alţi preoţi de la comunităţile învecinate. Răspunsurile liturgice au fost date de cvintetul “Anatoly” din Braşov, iar în cadrul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurenţiu l-a hirotonit diacon pe tânărul teolog Cătălin-Florin Debu.

În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit credincioşilor despre învăţăturile desprinse din Evanghelia din Duminica a 31- adupă Rusalii, a vindecării orbului din Ierihon.

Parohul Ion Petrescu a prezentat un scurt istoric al Bisericii “Sfântul Nicolae” din Bod, care a împlinit anul trecut 200 de ani de existenţă. Slujirea arhierească a IPS Laurenţiu a fost prima vizită a unui Mitropolit al Ardealului la Bod, după mai bine de 150 de ani de la popasul făcut de Sfântul Ierarh Andrei Şaguna în această localitate braşoveană. De asemenea, preotul paroh a prezentat şi lucrările efectuate în ultima vreme la locaşul de cult, prin care a fost refăcut exteriorul şi s-a înfrumuseţat interiorul, unde au fost schimbate mobilierul, strănile şi obiectele de cult. Ca semn de preţuire a activităţii pastoral-misionare şi administrative a preotului Ion Petrescu, IPS Mitropolit Laurenţiu l-a hirotesit sachelar. Adunarea şi Consiliul parohiale, Consiliul local şi Primăria Bod, precum şi mai mulţi binefăcători au primit acte de cinstire din partea Părintelui Mitropolit.

Vizita arhierească a IPS Mitropolit Laurenţiu la Bod a continuat cu prezentarea stadiului lucrărilor de construcţie la biserica din Bod-Colonie. Ierarhul a fost primit la biserica în construcţie de preotul paroh Iulian David şi un grup de credincioşi, aceştia fiind încurajaţi de Părintele Mitropolit să continue lucrările şi să finalizeze locaşul de cult atât de necesar în această comunitate.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

26 Ianuarie 2016

Vizualizari: 385

Voteaza:

Vizita arhiereasca la Bod 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parohia din bod

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE