Vizita catehetica in parohia Godeni, protopopiatul Craiova Nord

Luni, 1 martie a.c., reprezentantii Biroului de Catehizare Parohiala al Mitropoliei Olteniei au organizat o vizita de lucru in parohia Godeni din protopopiatul Craiova Nord. Intalnirea a avut loc in incinta Grupului Scolar „Alexandru Macedonski”, din comuna Melinesti. Au luat participat peste 50 de liceeni insotiti de cadrele didactice si de profesorul de religie, in persoana doamnei Alina Barbu.

Timp de o ora, responsalbilul de catehizare al Mitropoliei Olteniei le-a vorbit celor prezenti despre „Sfintele Taine – mijloace de vietuire in Biserica”. La intalnire au mai participat parintele protoiereu Teodor Ciontu si parintele Emilian Cimpoeru, parohul comunitatii din satul Godeni, comuna Melinesti. Au fost prezentate de asemenea proiectele patriarhale „Hristos impartasit copiilor” si „Alege scoala”.

Despre scopul acestei activitati, parintele protoiereu Teodor Ciontu a marturisit: „Prezenta in noastra in mijlocul tinerilor din parohia Godeni se doreste a fi o intarire a activitatii pastoral misionare care deja exista aici si, in acelasi timp, o consolidare a colaborarii dintre preot si profesorul de religie. Ne-am oprit asupra acestui subiect, « Sfintele Taine – mijloace de vietuire in Biserica » pentru a-i constientiza pe tineri ca adevarata lor viata este comuniunea cu Dumnezeu, iar relatia cu El este realizabila si reala doar prin impartasirea cu Sfintele Taine. Ne-am bucurat de o foarte buna fregventa la aceasta ora de catehizare si nadajduim ca data viitoare sa ne intalnim la Biserica din comuna, in aceeasi formula”.

In finalul intalnirii, cei prezenti au primit din partea catehetilor, cate o iconita. Vizita din parohia Godeni se incadreaza in calendarul de lucru al Biroului de Catehizare parohiala din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei care se va desfasura pe parcursul anului 2010.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

03 Martie 2010

Vizualizari: 631

Voteaza:

Vizita catehetica in parohia Godeni, protopopiatul Craiova Nord 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE