Vizita pastorala la Centrul de zi pentru persoane cu handicap

Miercuri, 14 decembrie 2011, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Casian al Dunarii de Jos, parintele Catalin Sava, inspector eparhial pe probleme de asistenta sociala si diaconul Caus Constantin, asistent social in cadrul Arhiepiscopiei, au efectuat o vizita pastorala la Centrul de zi pentru persoane adulte cu handicap "Luceafarul" din Galati.

Intalnirea a debutat prin savarsirea slujbei de sfintire a apei, prin intermediul careia s-au binecuvantat camerele unde tinerii cu handicap desfasoara diferite activitati. S-au stropit cu aghizama si camerele Centrului de primire a copiilor Irene si Stuart care se afla in imediata apropiere.

Delegatii Arhiepiscopiei Dunarii de Jos le-au oferit apoi daruri tinerilor, care au constat in dulciuri si calendare.

In semn de recunostinta asistatii impreuna cu parintii lor au cantat colinde si au oferit si ei in dar picturi facute cu mana lor in atelierul de creatie al institutiei.



In Centrul de Zi pentru persoane adulte cu handicap „Luceafarul” 30 de tineri cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu varste de peste 18 ani, proveniti atat din mediul institutional, cat şi din familie, primesc servicii de recuperare si de integrare/reintegrare sociala. Perioada de asistare a beneficiarilor este de 12 luni cu posibilitatea de prelungire sau diminuare, in functie de achizitiile cognitive evaluate.

Centrul de zi "Luceafarul face parte din structura Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Galati.

Sursa: edj.ro

.

15 Decembrie 2011

Vizualizari: 611

Voteaza:

Vizita pastorala la Centrul de zi pentru persoane cu handicap 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE