Vizita pastorala in parohia buzoiana Oratia

In prima duminica din Perioada Triodului – a Vamesului si a fariseului –, credinciosii Parohiei buzoiene Oratia au primit vizita pastorala a Inaltpreasfintitului Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei. Ierarhul a oficiat Sfanta Liturghie in biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil“ din localitate.

La finalul slujbei, Inaltpreasfintia Sa a rostit un cuvant de invatatura, in care a precizat: „Cine calca pragul bisericii leapada haina de diferentiere sociala. Aici, cu totii suntem frati intre noi si fii ai lui Dumnezeu. De aceea, ne si numim robii lui Dumnezeu. Avem constiinta ca suntem fii, dar intrebuintam aceasta sintagma – «robii lui Dumnezeu» – tocmai pentru a arata ca toti suntem egali. In viata sociala, ne diferentiem din punctul de vedere al pregatirii intelectuale, al situatiei materiale, dar, aici [in biserica – n.n.], suntem cu totii egali. Si iata cat de mult conteaza ca oamenii sa se adune impreuna, in biserica, sa se roage, dar nu ca fariseul, ci ca vamesul. Cine dintre noi are constiinta ca este drept? Poate cineva sa afirme acest lucru, mai ales inaintea lui Dumnezeu? Poti sa o faci inaintea unor oameni, care nu-ti cunosc strafundul sufletului, dar, cand vii la biserica si te adresezi lui Dumnezeu, in rugaciune, trebuie sa ai mare grija ce spui, pentru ca Dumnezeu iti stie gandurile si inima“.

Cu aceasta ocazie, s-a dat citire unei scrisori pastorale adresate credinciosilor din Eparhia Buzaului si Vrancei, prin care li s-a adus multumire, ca urmare a solidaritatii si generozitatii aratate cu prilejul colectei pentru Fondul „Mila crestina“, dar si a celei pentru sinistratii din judetul Galati (septembrie 2013).

Biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil“ din Oratia a fost ridicata in primii ani dupa Revolutie, fiind sfintita pe data de 27 decembrie 1994. Lucrarile de pictura s-au realizat intre anii 2000-2004.

In cadrul Sfintei Liturghii, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Ciprian a hirotonit intru preot pe diaconul George-Daniel Popa, pe seama Parohiei Poieni, Protopopiatul Patarlagele, si pe tanarul teolog Valeriu-Cristian Popoviciu – in treapta de diacon.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

10 Februarie 2014

Vizualizari: 641

Voteaza:

Vizita pastorala in parohia buzoiana Oratia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE