Vrednicul Patriarh Teoctist, pomenit la Ierusalim

Cu prilejul implinirii a sapte ani de la trecerea la cele vesnice a vrednicului de pomenire Teoctist Patriarhul, a avut loc o slujba de Parastas si la Reprezentanţa Patriarhiei Romane din Ierusalim. Dupa oficierea Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii, parintele arhimandrit Timotei Aioanei, superiorul Asezamintelor Romanesti de la Ierusalim, Iordan si Ierihon, a oficiat un Parastas de pomenire pentru fericitul intru pomenire Patriarh Teoctist, pomenindu-i si pe parinţii acestuia, Dumitru si Marghioala Arapasu.

La final, in cuvantul rostit, arhim. Timotei a evocat personalitatea Patriarhului Teoctist afirmand: „Cel de-al cincilea intaistatator al Bisericii Romane a condus corabia Bisercii vreme de 21 de ani, intre 1986 si 2007. Marele ierarh a fost un patriarh al smereniei si blandeţii, care acum se roaga pentru noi, impreuna cu toţi sfinţii, si a ramas in amintirea tuturor ca un om de pioasa amintire.

În anul 1975, pe cand era Mitropolit al Olteniei, impreuna cu Mitropolitul Moldovei Iustin Moisescu, l-a insoţit pe Patriarhul Justinian Marina la tarnosirea bisericii Reprezentanţei Patriarhiei Romane la Ierusalim, cu hramul «Sfantul Mare Mucenic Gheorghe». Prin urmare, aceasta biserica a romanilor din Ierusalim a fost sfinţita de trei patriarhi“, a amintit parintele arhim. Timotei Aioanei, superiorul Asezamintelor Romanesti din Ţara Sfanta.

Totodata, intru pomenirea Patriarhului Teoctist Arapasu, la biserica Asezamantului Romanesc din Ierihon s-au savarsit in aceeasi zi Sfanta Liturghie si randuiala Panihidei, iar la Biserica Sfantului Mormant din Patriarhia Ortodoxa Greaca a Ierusalimului a fost savarsita Sfanta Litughie arhiereasca, in cadrul careia a fost pomenit, in mod special, fostul Patriarh al Romaniei Teoctist Arapasu.

Vesnica lui pomenire!

Sursa: ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

04 August 2014

Vizualizari: 451

Voteaza:

Vrednicul Patriarh Teoctist, pomenit la Ierusalim 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE