Zi de post in Biserica Ortodoxa

Este o zi de doliu pentru Biserica, pentru crestini, deoarece noi pomenim pe unul din marii sfinti despre care a dat marturie Insusi Mantuitorul Hristos, cand a spus ca nu s-a nascut vreodata din femeie un om mai mare ca Sfantul Ioan Botezatorul.

Este o zi de tristete pentru ca Sfantul Ioan Botezatorul este martirizat, este omorat la porunca lui Irod, care traia in concubinaj, in faradelege. El a fost omorat tocmai pentru ca a fost un mare aparator al familiei, un marturisitor al adevarurilor de credinta, a tot ceea ce este bine lasat de Dumnezeu in acest Univers.

In amintirea taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul, Biserica Ortodoxa a randuit ca ziua de 29 august sa fie zi de post aspru.

Insusi Sfantul Ioan Botezatorul a fost un mare postitor, asa cum ne spune Sfanta Scriptura ca el nu a mancat carne, ci s-a hranit vegetal si nu a consumat alcool. El a fost omorat tocmai in timpul unor ospete paganesti, intr-o zi de mare destrabalare pentru familia regala de atunci si pentru cei care il insoteau pe Regele Irod, lucru care ne face si pe noi sa fim foarte atenti la aceste petreceri, cand ne aniversam fie ziua de nastere, fie ziua onomastica, sa ne gandim cum a trait sfantul al carui nume il purtam.

Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul este ultima mare sarbatoare din anul bisericesc care se incheie pe data de 31 august iar pe 1 septembrie incepe un nou an bisericesc.

Sursa: Radio Reintregirea

Pe aceeaşi temă

29 August 2012

Vizualizari: 788

Voteaza:

Zi de post in Biserica Ortodoxa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE