Zilele Andrei Saguna la Sfantu Gheorghe

Sfantul Ierarh Andrei Saguna, primul mitropolit al Ardealului, a fost omagiat in municipiul Sfantu Gheorghe cu prilejul comemorarii a 140 de ani de la trecerea sa la Domnul. Evenimentul a avut loc la statuia ridicata in apropierea Bisericii ortodoxe si a primei scoli confesionale romanesti din Sfantu Gheorghe si face parte din programul manifestarii "Zilele Andrei Saguna“, organizata in perioada 24-30 iunie de Liga cultural crestina "Andrei Saguna“, cu sprijinul Episcopiei Covasnei si Harghite, precum si a altor institutii, informeaza Ziarul Lumina, Editia de Transilvania.


 
Manifestarile comemorative reunite sub genericul "Zilele Andrei Saguna“ continua cu expozitii, lansari de carte, mese rotunde si dezbateri pe teme legate de istoria si cultura romaneasca etc., care se desfasoara, in mare parte, la Centrul Ecleziastic de Documentare "Mitropolit Nicolae Colan“, din Sfantu Gheorghe. Printre participanti se afla Înalt Preasfintitul Arhiepiscop Ioan, al Episcopiei Covasnei si Harghitei, alaturi de oameni de cultura, cercetatori, teologi, muzeografi, arheologi, istorici, etnografi, arhivisti, sociologi etc.
 
Zilele "Andrei Saguna“, manifestare aflata la cea de-a XXI-a editie, se incheie pe 30 iunie cu "Nedeia Sanpetrului“, sarbatoarea campeneasca a comunii Valcele, judetul Covasna, in cadrul careia au loc spectacole, cu participarea unor artisti si formatii folclorice din judetele Covasna si Harghita.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

28 Iunie 2013

Vizualizari: 728

Voteaza:

Zilele Andrei Saguna la Sfantu Gheorghe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE