Ziua Copilului la Otlaca Pusta

In preajma Zilei Internationale a Copilului, luni, 28 mai 2012, in organizarea Domnului Gheorghe Simonca, Primarul de la Otlaca Pusta si Deputat in Parlamentul de la Budapesta, la Centrul pentru familii si tineret din aceasta localitate s-a desfasurat Ziua Copilului. La acest eveniment a participat si Preasfintitul Parinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Romane din Ungaria, insotit de un grup de la Centrul Eparhial, format din monahi si monahii, intre care s-a numarat si Parintele Arhimandrit Calinic Covaci, Consilierul Administrativ-Bisericesc al Episcopiei si Paroh la Otlaca Pusta.

Organizata de mai multi ani, Ziua Copilului desfasurata in Parohia Romaneasca Otlaca Pusta a fost din nou o manifestare de exceptie, la care au participat foarte multe familii cu copiii lor, din diferite localitati, intr-un numar care de-a lungul intregii zile a depasit 20.000 de persoane. Avand si o frumoasa gradina zoologica, copiii adunati la aceasta manifestare au avut posibilitatea de a se juca si a participa la diferite activitati recreative si concursuri, fiindu-le oferite 18 centre de jocuri si concursuri si fiind rasplatiti pentru rezultatele obtinute.



La Centrul pentru familii si tineret de la Otlaca Pusta se organizeaza de-a lungul anului si alte activitati, care reunesc multi participanti interesati, din diferite locuri, aratand prin aceasta posibilitatile pe care le poate oferi o mica localitate, condusa de un roman priceput, avand calitati organizatorice deosebite. Tot aici urmeaza sa fie construit in acest an si un paraclis de lemn in stil maramuresean, pentru a arata tuturor participantilor si alte elemente specifice ale frumoasei traditii bisericesti romanesti.

Grupul de la Centrul Eparhial, condus de Preasfintitul Parinte Episcop Siluan, care s-a aflat astfel in mijlocul familiilor si copiilor de la Otlaca Pusta, incurajandu-i in aceasta activitate recreativa, dar care este in acelasi timp datatoare de nadejde pentru viitor prin vigoarea tineretii si numarul tinerilor si copiilor prezenti, a efectuat o vizita si la biserica parohiala din Otlaca Pusta.

Biroul de Presa al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria

 

.

29 Mai 2012

Vizualizari: 582

Voteaza:

Ziua Copilului la Otlaca Pusta 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Ziua Copilului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE