Ziua copilului sarbatorita in Episcopia Caransebesului

Sambata, 31 mai, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului inconjurat de un sobor de preoti si diaconi a savarsit Sfanta Liturghie in biserica cu hramul „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Parohia Zagujdeni, Protopopiatul Caransebes. La slujba au participat autoritati locale, personalul administrativ si beneficiarii Centrului de plasament „Casa Noastra”, copii de la scoala din localitate, precum si credinciosi din Parohia Zagujeni. Toti copiii participanti la Sfanta Liturghie s-au impartasit cu Trupul si Sangele Mantuitorului Iisus Hristos. Raspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebesului. Fiind ajunul „Zilei internationale a copilului” si „Duminicii parintilor si copiilor in Biserica Ortodoxa Romana”, toti copii prezenti au primit daruri din partea chiriarhului.

De asemenea la orele serii, Sala de festivitati a Episcopiei Caransebesului a gazduit un spectacol dedicat copilariei. Momentul artistic – intitulat sugestiv „Fa-te suflete, copil...!” – a fost sustinut de catre teologul Claudiu Radu Murariu, alaturi de cei mai mici membri ai Centrului de tineret „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil” din Moniom si s-a desfasurat in prezenta unui public numeros, format mai ales din copii si tineri, alaturi de parintii lor. Evenimentul s-a bucurat de participarea Preasfintitului Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, alaturi de reprezentanti ai Centrului eparhial, preoti si cadre didactice din Resita si Caransebes.

Momentele artistice de o sensibilitate aparte si puritatea vocilor de copil au avut darul sa incante publicul, care a fredonat, alaturi de cei de pe scena, versuri ale copilariei de alta data. La final, micii artisti, alaturi de coordonatorii lor au fost felicitati de catre Preasfintitul Parinte Lucian, care le-a oferit daruri constand in dulciuri, carti si iconite. In cuvantul sau de binecuvantare, ierarhul a apreciat eforturile depuse in ultima perioada de ostenitorii centrelor de tineret ale eparhiei in scopul sporirii misiunii in randul celor mici, exprimandu-si speranta ca acest gen de evenimente vor continua si ca un numar tot mai mare de copii, alaturi de parintii lor, vor ajunge la cunoasterea si practicarea credintei.

La randul sau, coordonatorul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebesului , parintele Mihai Ciucur, a aratat ca „dincolo de valoarea artistica a spectacolului – gustat din plin de public – este importanta preocuparea acestor copii de a invata lucruri frumoase si de folos in tinda Bisericii. Nu in ultimul rand, participarea in numar mare a parintilor lor este importanta si datatoare de speranta, deoarece lucrarea Bisericii isi va gasi ecoul si in familie, acolo unde copilul creste si se formeaza”.

Ziua de 1 iunie a fost marcata in mod deosebit si la Zagujeni, unde Centrul de voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebesului a organizat o serie de activitati educationale si recreative cu beneficiarii Centrului de plasament „Casa noastra” si elevii Scolii Gimnaziale din localitate. De asemenea trupa de teatru „Credo” a Centrului de voluntariat a prezentat in premiera piesa de teatru intitulata „Presul”, de Ion Baiesu. La aceste actiuni au fost invitati si copiii de la scolile din Otelu Rosu si Glimboca, care au prezentat un program artistic de poezii, cantece folclorice si dansuri populare. In incheiere toti copiii prezenti au primit din partea Centrului de voluntariat cadouri, iar ca recompensa pentru momentele artistice, care au adus in inimile tuturor bucuria de a fi copil, gazdele au oferit la final o agapa frateasca.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Pe aceeaşi temă

02 Iunie 2014

Vizualizari: 584

Voteaza:

Ziua copilului sarbatorita in Episcopia Caransebesului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE