Ziua onomastica a Parintelui Arhiepiscop Irineu

Pentru clerul bisericesc, cinul monahal și dreptslăvitorii creștini din Eparhia Alba Iuliei, ziua pomenirii Sfântului Sfințit Mucenic Irineu, episcopul de Lugdunum (23 august), reprezintă prilejul festiv de a aduce smerită laudă de mulțumire lui Dumnezeu, pentru purtarea de grijă pe care o arată turmei Sale cuvântătoare, prin înțeleapta păstorire a arhiereului Său Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei. Pentru desăvârșirea noastră și pentru zidirea Corpului eclesial, Însuși Hristos-Domnul a rânduit păstori și învățători (cf. Efeseni 4, 10-12) în mijlocul poporului dreptcredincios.

Cu dorință și cu râvnă puternică de a sluji Domnului în toate zilele vieții sale (cf. I Timotei 1, 12), după finalizarea studiilor universitare de teologie, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost tuns în monahism, primindu-l ca patron ceresc pe Sfântul Episcop Irineu. Această paternitate spirituală a avut un ecou semnificativ în devenirea sacerdotală a iubitului nostru vlădică, numele virtuos al marelui apologet al Ortodoxiei din primele veacuri așezându-l într-un sens sau într-o semantică specifică prin care este reprezentat drept un ierarh care menține dreptatea, pacea și unitatea Sfintei Biserici.

În aceste vremuri marcate de flagelul secularismului și de încercări vremelnice pentru Biserica lui Hristos, pe care nici „porțile iadului nu o vor birui” (Matei 16, 18), Înaltpreasfințitul Părinte Irineu „propovăduiește cuvântul, stăruie cu timp și fără de timp, mustră, ceartă, îndeamnă, cu toată îndelunga-răbdare și învățătură” (cf. II Timotei 4, 2). Această lucrare misionară asumată a Arhipăstorului nostru ne încredințează de faptul că „unde este Biserica, acolo este Duhul lui Dumnezeu, iar unde este Duhul lui Dumnezeu, acolo este Biserica” așa cum spunea Sfântul Ierarh Irineu de Lyon.

Întru mulți ani binecuvântați, Înaltpreasfințite Părinte Arhiepiscop Irineu!

Permanența Consiliului Eparhial

Sursa: reintregirea.ro

Pe aceeaşi temă

23 August 2017

Vizualizari: 598

Voteaza:

Ziua onomastica a Parintelui Arhiepiscop Irineu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE