Ziua Politiei Romane sarbatorita la Galati

La data de 25 martie 2014, Politia Romana aniverseaza 192 de ani de atestare documentara.

Anticipand acest moment si continuand traditia inradacinata la Dunarea de Jos, politistii din municipiul si judetul Galati au inceput manifestarile dedicate Zilei Politiei Romane in Catedrala Arhiepiscopala.

Cu acest prilej, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian, inconjurat de un sobor de preoti din administratia eparhiala si diaconi a oficiat slujba de Te Deum, ca multumire pentru binefacerile pe care Dumnezeu le-a revarsat asupra politistului roman, angajat in slujba pacii, a dreptatii si a binelui.

„Primul semn al Buneivestiri de anul acesta, a aratat Inaltpreasfintia Sa, este rugaciunea de multumire pe care politistii din judetul Galati au adus-o impreuna, in Catedral arhiepiscopala, ca semn de recunostinta pentru ajutorul primit de la Dumnezeu.

Dansii au inteles ca nu poti ajuta pe altii, in contextul social de astazi, pana cand tu insuti nu soliciti ajutor de la Dumnezeu. Nu poti ierta, pana cand nu ceri iertare de la Dumnezeu. Nu poti contribui la armonia si pacea sociala pana cand nu cerem de la Dumnezeu sa fie armonie si pace in sufletele noastre!”.

Inspectoratul de Politie al judetului Galati prin dl comisar Danut Lefter a inmanat Chiriarhului Dunarii de Jos o placheta ca semn de cinstire si pretuire pentru activitatea Inaltpreasfintiei Sale ca promotor al dreptatii si slujitor al oamenilor – principii comune institutiilor fundamentale: Politia si Biserica.

La final, toti politistii au primit carti ziditoare de suflet si iconite.

Sursa: edj.ro

.

25 Martie 2014

Vizualizari: 433

Voteaza:

Ziua Politiei Romane sarbatorita la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Ziua Politiei Romane

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE