Arhiepiscopia Sucevei vrea retrocedarea padurilor, nu bani pentru biserici

 

Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, aflat vineri, in Suceava, cu ocazia Scolii de vara a TNL, s-a intalnit, printre alte activitati, si cu IPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor. Potrivit ministrului Iorgulescu, Inaltul Pimen a refuzat oferta ministrului Culturii si Cultelor privind acordarea unui sprijin financiar din partea institutiei pentru reabilitarea Manastirii „Sfantul Ioan cel Nou”.

In cadrul conferintei de presa, organizata la Primaria Suceava, ministrul a declarat ca, intr-o discutie purtata cu arhiepiscopul Pimen, acesta a spus ca nu are nevoie de bani pentru Manastire, ci de ajutor in grabirea procesului de retrocedare a celor 192.000 de hectare de padure revendicate de Fundatia Fondul Bisericesc Ortodox Roman al Bucovinei.

Adrian Iorgulescu a mentionat ca va face tot ce-i sta in puteri in acest sens, dar a precizat ca i-a spus Arhiepiscopului ca il are la dispozitie pe ministrul Flutur, care este din partea locului, si cu care ar trebui sa aiba o discutie mai aprofundata.

„Eu raspund de alt compartiment in cadrul Guvernului Romaniei”, a explicat ministrul Iorgulescu.

.

17 Iulie 2006

Vizualizari: 1138

Voteaza:

Arhiepiscopia Sucevei vrea retrocedarea padurilor, nu bani pentru biserici 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE