Manifestari comemorative consacrate Sfantului Nicodim de la Tismana


In perioada 22-24 septembrie a.c., la Craiova si manastirea Tismana, s-au desfasurat manifestarile comemorative prilejuite de implinirea a 600 de ani de la mutarea la Domnul a Sfantului Cuvios Nicodim cel Sfintit de la Tismana.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a aprobat propunerea Arhiepiscopiei Craiovei prin care anul 2006 a fost declarat "Anul aniversar Sfantul Nicodim de la Tismana", precum si programul manifestarilor comemorative.

Considerat reorganizator al monahismului din tara noastra, ctitor al manastirilor Vodita, Tismana, Visina si Prislop, Sfantul Nicodim ramane, in mod special pentru credinciosii din zona Olteniei, un exemplu de traire duhovniceasca, aparator al credintei ortodoxe si innoitor al vietii calugaresti.



La manifestarile comemorative de la Craiova si Tismana au participat membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, numerosi preoti, monahi si monahii, elevi si studenti teologi, precum si credinciosi din regiunea Olteniei, dar si din alte parti ale tarii.

La eveniment a participat Prea Fericitul Anastasios Yannoulatos, Arhiepiscopul Tiranei si a toata Albania, caruia i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Craiova.

Manifestarile comemorative consacrate Sfantului Nicodim de la Tismana s-au incheiat ieri la manastirea Tismana, cu Sfanta Liturghie oficiata de PF Parinte Patriarh Teoctist, inconjurat de ierarhi membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si alti oaspeti din strainatate.

Virgil Nesa

.

25 Septembrie 2006

Vizualizari: 2351

Voteaza:

Manifestari comemorative consacrate Sfantului Nicodim de la Tismana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE