Patriarhia se va muta in Catedrala Mantuirii Neamului


Biserica Ortodoxa Romana (BOR) a semnat joi actul prin care a desemnat Ordinul Arhitectilor din Bucuresti sa studieze terenul de la Palatul Parlamentului si sa inceapa lucrarile de amplasament.
“Chiar in Ziua Sf. Apostol Andrei am semnat actul de incepere a lucrarilor desfasurate de Ordinul Arhitectilor din Bucuresti, pentru studierea terenului, a suprafetei care ne-a atribuit-o prin lege statul, unde va fi inaltata catedrala“, a declarat Patriarhul Teoctist al Bisericii Ortodoxe Romane. Potrivit acestuia, viitoarea Catedrala va fi “incapatoare“, va purta hramul Sf. Apostol Andrei si al Inaltarii Domnului, tema de proiectare fiind vechea catedrala a Mitropoliei din Targoviste.



“Nu prea stiu eu cum trebuie sa arate, dar ma invata arhitectii si credinciosii. Trebuie sa fie insa incapatoare. Nu mai incapem in bisericile pe care le avem. Mi-e si mila cand vad ca mai multe persoane stau afara, ascultand slujba, pentru ca nu incap in Biserica“, a spus Patriarhul.

In ceea ce priveste punerea pietrei de temelie a Catedralei, Teoctist a sustinut ca acest lucru depinde de cat de repede se vor misca arhitectii. In plus, el a mai anuntat ca, dupa ce vor fi finalizate lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului, Patriarhia se va muta in totalitate in respectivul imobil. “Catedrala de aici nu este Catedrala Patriarhiei. Din 1925, Patriarhia exista ca institutie, dar nu are Biserica. Si, de atunci, primul patriarh, Miron Cristea, s-a gandit la Biserica si nereusind sa o faca a restaurat-o pe aceasta, scriind ca ea va fi folosita provizoriu, pana la constructia Catedralei Mantuirii Neamului“, a declarat Teoctist.

.

05 Decembrie 2005

Vizualizari: 1045

Voteaza:

Patriarhia se va muta in Catedrala Mantuirii Neamului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE