Cultura si caritate in Episcopia Caransebesului

In ziua de 15 decembrie 2011, Episcopia Caransebesului a fost partasa la mai multe evenimente culturale si caritative. In cursul acestei zile, ca dealtfel in toata perioada premergatoare praznicului Nasterii Mantuitorului Iisus Hristos, Episcopia Caransebesului prin osteneala sectoarelor cultural si social-filantropic organizeaza si participa la mai multe evenimente culturale si actiuni social caritative in intreg judetul Caras-Severin.

In aceasta dupa amiaza, corul Episcopiei Caransebesului, dirijat de prof. univ. dr.

Dumitru Jompan a participat pentru prima data la festivalul coral de la parohia Bautarul de Jos, unde in deschidere a interpretat un buchet de colinde in prezenta celorlalti participanti si credinciosi prezenti.

Totodata, in aceasta seara, corul Episcopiei Caransebesului, format din slujitorii catedralei episcopale din Caransebes a participat la festivalul "Asta-i sara” organizat de catre Episcopia Caransebesului, Consiliul Judetean Caras-Severin si Muzeul Regimentului de granita din municipiul de pe Timis si Sebes, aflat la a X a editie.

In acelasi timp, Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului s-a aflat in mijlocul copiilor de la Centrul de Plasament "Casa Noastra” din Zagujeni insotit de colaboratori de la Centrul Eparhial. Cu acest prilej, chiriarhul a ascultat un recital de colinde si poezii oferit de copiii institutionalizati. Preasfintia Sa a oferit daruri, atat celor mici, cat si ostenitorilor centrului de plasament din Zagujeni;

Totodata, grupul de tineri "Katharsis” al Episcopiei Caransebesului a interpretat in fata celor prezenti si alaturi de ei mai multe colinde traditionale, aducand in acest fel bucuria comuniunii si in acest centru de plasament.

Parteneriatul dintre Episcopia Caransebesului si Centrul de Plasament "Casa Noastra” din Zagujeni se deruleaza de mai multi ani prin activitati comune si prin cercetare permanenta a Centrului Eparhial, fata de copii.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.

16 Decembrie 2011

Vizualizari: 537

Voteaza:

Cultura si caritate in Episcopia Caransebesului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE