Liturghier pentru surdo-muti

Dupa aproape 10 ani de munca, Episcopia Argesului va tipari zilele acestea, in premiera, „Liturghierul in limbajul mimico-gestual”. „Nu este intamplator, a afirmat P.S. Calinic, ca in primul scaun al Mitropoliei Ungro-Vlahiei, unde s-a tiparit de Macarie primul Liturghier in 1508, se discuta editarea Liturghierului in limbajul mimico-gestual. Nu este intamplator ca aici s-a scris cartea „Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie”.
Prea Sfintitul Calinic este cel care, la 6 septembrie 1997, a hirotonit primul preot surdo-mut, parintele Toma Constantin, in Biserica Sfanta Vineri din Pitesti, pentru a sluji comunitatilor din Pitesti. Prima Sfanta Liturghie savarsita in limbaj mimico-gestual a fost savarsita la 1 martie 1998.

In 1999, la staruinta ierarhului Argesului si Muscelului, s-a infiintat clasa de pastorala cu predare in limbajul mimico-gestual in cadrul Seminarului Teologic „Neagoe Basarab”, din Curtea de Arges, si sectia Teologie mimico-gestuala, din cadrul sectiilor pastorala si asistenta sociala, la Facultatea de Teologie „Sfanta Mucenita Filoteia”, Universitatea Pitesti. Aici studiaza persoane trimise din toate eparhiile tarii. Anul acesta s-a infiintat o grupa de studenti surdo-muti, care urmeaza masteratul in cadrul Asistentei Sociale de la Facultatea de Teologie pitesteana.
.

20 Octombrie 2005

Vizualizari: 1872

Voteaza:

Liturghier pentru surdo-muti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE