Policlinica Sf. Spiridon pentru copiii saraci


 

Mai multi copii orfani, proveniti din familii sarace sau dezorganizate din Capitala, se vor bucura, cel mai probabil din iarna, de Asezamantul Socio-Medical "Sf. Spiridon" - Mare Facator de Minuni.

Un proiect social, comunitar si educational, acesta va fi ridicat de Fundatia "Sf. Spiridon Vechi", in parteneriat cu Primaria Capitalei, sub coordonarea preotului paroh al bisericii "Sf. Spiridon Vechi" - Ioan Iordache.

"Ideea a pornit in urma unei emisiuni in care se spunea ca preotii nu se implica in problemele oamenilor nevoiasi. Atunci m-am sfatuit cu Patriarhul Teoctist si am pornit sa realizez acest proiect, Asezamantul Socio-Medical "Sf. Spiridon", dupa numele bisericii", spune preotul Iordache.

Cantina si sala de kinetoterapie

Asezamantul - a carui piatra de temelie a fost pusa in urma cu patru ani - este format din patru corpuri de cladire, unde urmeaza sa se amenajeze dusuri, grupuri sanitare, biblioteca, sala de festivitati, camere pentru cazare. Intr-un corp va functiona o cantina sociala cu 100 de locuri. Aici, copiii se vor putea bucura de o masa calda, de trei ori pe zi.

"Beneficiarii proiectului sunt copii cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani, inregistrati la serviciile sociale de la Primaria Generala", precizeaza parintele. Potrivit acestuia, in incinta asezamantului va functiona si o policlinica cu 20 de cabinete medicale de specialitate (neurologie infantila, stomatologie, ORL, cardiologie infantila), dar si o farmacie, o sala de balneoterapie, kinetoterapie si sase laboratoare pentru analize.

Gata pana in decembrie

Copiii care vor fi gazduiti de Asezamantul Socio-Medical "Sf. Spiridon" - Mare Facator de Minuni vor avea la dispozitie si trei sali de meditatii: una pentru limbi straine (engleza, franceza, spaniola, germana), o sala destinata cursurilor de matematica, romana, fizica, istorie si chimie, precum si o sala pentru IT, dotata cu 24 de computere. Activitatea profesorilor se va desfasura prin voluntariat.

In acelasi corp al cladirii se vor organiza, dupa programul bisericii, seri cultural-spirituale.

Pe langa activitatea desfasurata la asezamant, fundatia le va asigura copiilor nevoiasi rechizite, imbracaminte, incaltaminte, servicii medicale si medicamente.

"Lucrarea este finalizata in proportie de 80% si speram ca, pana la hramul bisericii, pe 12 decembrie, sa fie terminata. Pana acum s-au investit peste 800.000 de euro, iar pentru finalizarea lucrarilor ar mai fi nevoie de cel putin 160.000-180.000 de euro", spune preotul Iordache.

Printre cei care au ajutat la ridicarea asezamantului se numara Nadia Comaneci, fostul premier Adrian Nastase, fostul primar Traian Basescu si Dan Sucu.

Anca Simionescu

.

25 Iulie 2007

Vizualizari: 3509

Voteaza:

Policlinica Sf. Spiridon pentru copiii saraci 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE