Odata cu Lasata Secului de carne, insemnata ieri in calendarul crestin ortodox, credinciosii se pregatesc de Postul Sfintelor Pasti, care va incepe pe 6 martie.
Aceasta inseamna ca, incepand de azi si pana pe 23 aprilie, cand ortodocsii serbeaza Invierea Domnului, din bucatele enoriasilor va lipsi carnea de orice fel. Insa, pana pe 6 martie, dupa Lasata Secului de branza, crestinii pot manca lapte, oua, branza si peste.
In timpul celor aproximativ sapte saptamani de post, credinciosii vor evita sa manance carne, produse lactate si oua.
Pestele va mai putea face parte din meniul ortodocsilor in zilele de dezlegare la peste, pe 25 martie, de Buna Vestire, si pe 16 aprilie, in Duminica Floriilor.
“Din punct de vedere religios, Pastele este cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii, pentru ca vorbim de Invierea Domnului. Si pentru romani, aceasta sarbatoare este cea mai mare”, spune Bogdan Nistor, preot la parohia Traistari, judetul Valcea.
El a adaugat ca Postul Pastelui este mai restrictiv decat Postul Nasterii Domnului, adica sunt dezlegari mai putine, pentru ca vorbim despre patimile Mantuitorului.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.