Pregatiri pentru Postul Sfintelor Pasti

Odata cu Lasata Secului de carne, insemnata ieri in calendarul crestin ortodox, credinciosii se pregatesc de Postul Sfintelor Pasti, care va incepe pe 6 martie.

Aceasta inseamna ca, incepand de azi si pana pe 23 aprilie, cand ortodocsii  serbeaza Invierea Domnului, din bucatele enoriasilor va lipsi carnea de orice fel. Insa, pana pe 6 martie, dupa Lasata Secului de branza, crestinii pot manca lapte, oua, branza si peste.

In timpul celor aproximativ sapte  saptamani de post, credinciosii vor evita sa manance carne, produse lactate si oua.

Pestele va mai putea face parte din meniul ortodocsilor in zilele de dezlegare la peste, pe 25 martie, de Buna Vestire, si pe 16 aprilie, in Duminica Floriilor.

Fiecare sambata din Postul Sfintelor Pasti este “Sambata pomenirii mortilor”, cand oamenii pot da de pomana.

“Din punct de vedere religios, Pastele este cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii, pentru ca vorbim de Invierea Domnului. Si pentru romani, aceasta sarbatoare este cea mai mare”, spune Bogdan Nistor, preot la parohia Traistari, judetul Valcea.

El a adaugat ca Postul Pastelui este mai restrictiv decat Postul Nasterii Domnului, adica sunt dezlegari mai putine, pentru ca vorbim despre patimile Mantuitorului.

.

27 Februarie 2006

Vizualizari: 3111

Voteaza:

Pregatiri pentru Postul Sfintelor Pasti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE