Reinhumare pe banii constructorului

 

Osemintele din vechiul cimitir al bisericii "Sf.Nicolae" din cartierul iesean Tatarasi, descoperite la sapaturile facute in zona pentru realizarea proiectului imobiliar Arena, vor fi reinhumate pe banii constructorului.

 

Decizia vine la doua zile de la protestele enoriasilor, care au cerut stoparea lucrarilor, iar preotii retrocedarea terenului de 2.000 de metri patrati, pe motiv ca acolo a fost vechiul cimitir al bisericii. 

"Am incheiat un contract cu Academia Romana, sectia de Arheologie, pentru ca specialistii sa cerceteze vechimea osemintelor si sa supravegheze, pe viitor, lucrarile de constructie.

Pe restul suprafetei de 12.000 de metri patrati lucrarile se desfasoara normal", a spus Sorin Ionescu, directorul firmei Instalatii Grup.

Nici autoritatile locale nu le-au impus constructorilor stoparea lucrarilor. "Nu exista niciun temei legal pentru a stopa lucrarile, pentru ca nu sunt monumente istorice. Scheletele descoperite vor fi reinhumate in preajma bisericii de care au apartinut sau intr-un cimitir disponibil", a spus Marius Bodea, subprefect de Iasi.

.

16 August 2007

Vizualizari: 1065

Voteaza:

Reinhumare pe banii constructorului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE