Fertilizarea intre om si animale, aprobata de Parlamentul britanic, este considerata de Vatican o oroare


Fertilizarea intre om si animale, aprobata de Parlamentul britanic, este considerata de Vatican o oroare

 

"Parlamentul britanic a aprobat acum una dintre ororile care au fost intotdeauna respinse de etica", a declarat presedintele Academiei Pontificale pentru Viata. Membrii Parlamentului au aprobat cu 336 la 176, in ziua de luni, 19 mai 2008, crearea de embrioni hibrizi, obtinuti prin introducerea de ADN uman in ovule animale. Masura are ca scop sa compenseze "criza" de embrioni umani folositi pentru cercetarea pe celule radacina embrionice. Episcopul Elio Sgreccia a declarat pentru Radio Vatican ca legea este deosebit de grava din punct de vedere etic, deoarece "constituie o ofensa la adresa demnitatii omului". "Este o tentativa de fertilizare intre specii care pana acum a fost interzisa de toate legile privind fertilizarea artificiala.

Uniunea om-animal, chiar daca nu este sexuala, reprezinta una dintre ororile care au adus intotdeauna respingere in etica". Prelatul a subliniat faptul ca "de fiecare data cand zidul dintre om si animal a fost spart, au aparut consecinte foarte grave, chiar daca involuntare". Potrivit noii legi, embrionii hibrizi trebuie sa fie distrusi in 14 zile de la crearea lor. Implantarea in uterul fie al unei femei, fie al unui animal este de asemenea interzisa. Aceasta inseamna, a explicat Episcopul Sgreccia, ca pentru lege embrionii mai mici de 15 zile "nu valoreaza nimic - ceea ce din punct de vedere stiintific este fals". Iar daca acesti embrioni ar fi lasati sa traiasca, "ar putea aparea monstruozitati, sau s-ar putea ajunge la infectii, deoarece trecerea de ADN uman la ADN animal va crea ceva necunoscut".In aceasta situatie, a sustinut Episcopul Sgreccia, "trebuie sa ne rugam pentru un tip de convertire a presei: in loc sa asculte de indicatiile unor grupuri de interese, ea trebuie sa asculte adevarul, pentru a nu crea iluzii, cu obiectivul compasiunii umane, despre cai care nu au oferit pana acum nici un rezultat". Multe relatari din presa cu privire la dezbatere au prezentat votul ca un proces al stiintei impotriva religiei, si in particular al stiintei impotriva Bisericii Catolice. Primul ministru Gordon Brown a sustinut intr-un articol din Monday's Observer ca moralitatea este de partea crearii de hibrizi om-animal. El a spus ca oamenii de stiinta si cercetatorii "considera ca pot combina aceasta lucrare cu un profund angajament fata de cele mai inalte standarde etice si un respect sincer pentru convingerile religioase".

 

Dumitru Manolache

 

 

.

02 Iunie 2008

Vizualizari: 1246

Voteaza:

Fertilizarea intre om si animale, aprobata de Parlamentul britanic, este considerata de Vatican o oroare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE