Patriarhia Romana: CNSAS umileste


Patriarhia Romana: "CNSAS umileste"

 

CNSAS duce o campanie impotriva clericilor ce are ca scop umilirea Bisericii Ortodoxe Romane, apreciaza Patriarhia Romana intr-un comunicat de presa in care sustine ca, astfel decredibilizat, CNSAS este evitat de ierarhii invitati la audieri. "Este evident faptul ca aceasta campanie impotriva clericilor ortodocsi are ca scop umilirea Bisericii, ceea ce duce la scaderea increderii in CNSAS", afirma Patriarhia.


PRESIUNI. In documentul citat, reprezentantii Patriarhiei sustin ca atitudinea CNSAS "poate fi considerata o forma de presiune la adresa Bisericii". "Asistam in ultimele saptamani la o campanie, sustinuta inclusiv de unii membri ai colegiului CNSAS prin acuzatii grave si in nici un fel probate la adresa unor ierarhi ortodocsi trecuti la Domnul, prin publicarea unor delatiuni discutabile din arhiva fostei Securitati, cercetate de istorici care au ajuns la concluzia ca "nu sunt credibile".

(.) Astfel de dosare nu prezinta nici un fel de garantie ca ce e acolo este si real. Indiferent de intentia voastra (a jurnalistilor - n.n.) asta reiese. Inainte de publicare, informatiile de genul asta ar fi trebuit supuse unor istorici, unor specialisti care sa le confrunte, eventual cu alte date, ca sa vada ce anume s-ar putea verifica de acolo si ce nu", se mai arata in comunicat.

 

Gabriela Antoniu

 

.

04 Septembrie 2007

Vizualizari: 1307

Voteaza:

Patriarhia Romana: CNSAS umileste 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE