Menirea misionara a Bisericii Ortodoxe din America

Sanctitatea Sa, Kiril, patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, in cadrul intrunirii cu mitropolitul Iona, intiistatatorul Bisericii Ortodoxe din Canada si intreaga America (OCA), si-a exprimat parerea potrivit careia activitatea misionara desfasurata in mijlocul oamenilor trebuie sa ramana o prioritate pentru aceasta Biserica.

"Biserica dumneavoastra a fost dintru inceput una cu caracter misionar asa cum a fondat-o marele vestitor al cuvantului patriarhul Tihon al Moscovei si al intregii Rusii", a declarat in continuare patriarhul Kiril dupa slujba sfintei Liturgii savarsite in Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova in prezenta mitropolitului Iona, cu prilejul vizitei efectuate de primatul Bisericii de peste ocean, sosit in Rusia sambata 25 aprilie a.c. Cei doi ierarhi vor sluji impreuna din nou duminica ce urmeaza, 3 mai a.c.

, in acest rastimp fiind programate vizite la mai multe centre ale spiritualitatii ruse, dintre care amintim doar Lavra Sfanta Treime de langa Moscova si manastirea Valaam.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

28 Aprilie 2009

Vizualizari: 477

Voteaza:

Menirea misionara a Bisericii Ortodoxe din America 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE