Proiect de integrare socio-profesionala a tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului, in Arhiepiscopia Sibiului


Proiect de integrare socio-profesionala a tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului, in Arhiepiscopia Sibiului

Integrarea socio-profesionala a tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului este o problema nerezolvata a societatii romanesti de astazi.

Acesti tineri se confrunta cu riscul marginalizarii si intampina serioase dificultati in gasirea si mentinerea unui loc de munca, a unei locuinte, in rezolvarea problemelor de natura medicala, etc. Deseori acestia sunt exclusi din comunitate, sunt tratati cu indiferenta sau desconsiderati.

In judetul Sibiu, anual zeci de tineri ajung brusc in situatia de a-si croi singuri drum prin viata, fara a fi suficient sprijiniti in vederea incluziunii lor sociale.

Arhiepiscopia Ortodoxa Romana Sibiu, in parteneriat cu Asociatia Ortodoxa Pentru O Lume Noua Sibiu si cu Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Sibiu, avand ca asociat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu, deruleaza la Sibiu proiectul intitulat "Centru de consiliere pentru integrarea profesionala a tinerilor peste 18 ani, care au parasit sau se pregatesc sa paraseasca sistemul de stat privind protectia copilului".

Proiectul este finantat de catre Uniunea Europeana in cadrul Programului Phare 2006 "Masuri de Incluziune Sociala". Valoarea estimata a proiectului este de 66.390 euro din care 59.751 euro vor fi asigurati de Autoritatea Contractanta iar 6.639 euro vor fi alocati de Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Sibiului.

Proiectul isi propune facilitarea accesului pe piata muncii pentru minim 20 de tineri care au varsta cuprinsa intre 18-26 ani si parasesc sau se pregatesc sa paraseasca sistemul de stat privind protectia copilului de pe raza judetului Sibiu, Regiunea Centru.

Implementarea proiectului a inceput in luna mai a acestui an si a presupus amenajarea Centrului nonrezidential de consiliere, din cadrul Biroului de Asistenta Sociala al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Sibiului, din Sibiu, str. Dealului, nr. 13.

In prezent, serviciile furnizate in cadrul proiectului sunt:

-o evaluarea competentelor dobandite in sistem formal/informal,

-o informare cu privire la cerintele de pe piata fortei de munca,

-o consiliere profesionala in alegerea domeniului de activitate,

-o asistenta in vederea orientarii/reorientarii profesionale,

-o servicii de mediere in vederea stabilirii de legaturi directe cu angajatori,

-o consiliere in vederea mentinerii unui loc de munca.

Proiectul vizeaza reducerea somajului si cresterea sanselor de incluziune sociala a tinerilor peste 18 ani care au parasit sau se pregatesc sa paraseasca sistemul de stat privind protectia copilului din judetul Sibiu, Regiunea Centru si se incadreaza pe linia implicarii Bisericii in asistenta sociala, folosind resurse si metode specifice normelor si standardelor europene.

Recomandam in primul rand preotilor parohi din judetul Sibiu, precum si tuturor celor care au cunostinta de tineri aflati in astfel de situatie, sa-i indrume catre Centrul de consiliere.

Date de contact:
Centru de Consiliere, tel.: 0369/302407
Sibiu, str. Dealului. Nr. 13

.

26 Octombrie 2008

Vizualizari: 1044

Voteaza:

Proiect de integrare socio-profesionala a tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului, in Arhiepiscopia Sibiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE