Asistenta sociala la domiciliu, o sansa pentru persoanele imobilizate

Centrul de asistenta sociala si ingrijire la domiciliu din cadrul Fundatiei „Solidaritate si Speranta“ a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei se confrunta in aceasta perioada cu lipsa fondurilor. Daca activitatea Fundatiei nu va fi sprijinita de credinciosii din parohii, exista riscul sistarii serviciilor gratuite pe care Centrul le acorda.

Proiectul de acordare a asistentei sociale la domiciliu al Fundatiei „Solidaritate si Speranta“ este sprijinit de Directia de Asistenta Comunitara a Primariei Municipiului Iasi si ofera servicii de ingrijire, medicale, de recuperare si sociale unui numar de 120 de persoane imobilizate ori greu deplasabile, afectate de boala, saracie si excluziune sociala, neglijate, parasite sau fara familie. Serviciile gratuite de care beneficiaza batranii sunt: consultatii si tratamente medicale injectabile sau perfuzabile, efectuarea de electrocardiograme, dozarea glicemiei, pansarea ranilor, tratamentul escarelor, medicamente gratuite si kinetoterapie. Pe langa acestea, varstnicilor li se asigura igiena corporala, hranire, hidratare, prepararea si livrarea hranei, activitati de menaj, companie, dar si activitati si programe de socializare.

Prin programul de ingrijire la domiciliu se doreste ameliorarea bolii si reducerea gradului de dependenta a persoanelor imobilizate la pat, care se confrunta cu grave probleme medicale si sociale, fiind singure, abandonate sau in imposibilitatea de a fi sprijinite de familie. Cei care doresc sa contribuie la ajutorarea batranilor si a persoanelor imobilizate la pat pot veni la sediul Fundatiei „Solidaritate si Speranta“, situat in Iasi, pe str. Costache Negri, nr. 48, langa Biserica „Sf. Sava“, sau pot face depuneri in contul RO 08 BACX 0000 0030 1208 2003.

Sursa: mmb.ro

.

14 Septembrie 2009

Vizualizari: 570

Voteaza:

Asistenta sociala la domiciliu, o sansa pentru persoanele imobilizate 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE