Decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa Dumitru Staniloae, din Iasi, a fost ales astazi Prorector al Universitatii Al. I. Cuza


Parintele prof. dr. Gheorghe Popa, fost decan al Facultatii de Teologie Ortodoxa 'Dumitru Staniloae', din Iasi, a fost ales astazi prorector al Universitatii 'Al. I. Cuza'.

Care a fost procedura de numire a parintelui Gheorghe Popa in aceasta functie ne-a spus rectorul Universitatii 'Al. I. Cuza', Dumitru Oprea: 'Prin disponibilizarea celor doua locuri de prorectori cu strategia si cancelarul general al Universitatii, procedura s-a luat ca la inceput, prin alegeri la catedra, la consiliul facultatii si, astazi, senatorii trebuiau sa aleaga functiile respective. La propunerea rectorului, conform regulamentului de alegere al Universitatii 'Al.I.Cuza', au fost nominalizati in ordinea asta: parintele profesor doctor Gheorghe Popa si un coleg de la Biologie. Fara nici o problema, decanul, fost de acum al Facultatii de Teologie, a fost ales Prorector si pe postul de cancelar general a fost ales un alt coleg de la Facultatea de Biologie, Mircea Nicoara. Dupa ce este ales pe un al doilea post, parintele decan va elibera postul si va fi ales un nou decan la Teologie. El deja a ocupat locul in randul echipei de conducere, dupa ce a fost ales a trecut pe scaunul de prorector, pentru ca are multe de rezolvat si trebuie sa predea stafeta si la Teologie'.

Parintele prof. dr. Gheorghe Popa crede ca numirea sa in noua functie il onoreaza dar, in acelasi timp, reprezinta si o mare responsabilitate: 'Este o functie care presupune multa responsabilitate si sper sa imi dea Dumnezeu sanatate si sa nu deceptionez increderea Senatului, increderea Senatului pe care mi-a acordat-o si, de asemenea, increderea domnului rector care a propus candidatura mea pentru aceasta functie. Continui de fapt proiectele incepute de domnul prorector Cecal, care a ocupat acesta functie, si sa continui ceea ce a inceput pentru ca este o continuare a proiectului de management si strategie universitara pe care domnul rector a propus-o la inceputul mandatului pe care l-a primit din partea Senatului.

.

20 Octombrie 2005

Vizualizari: 2640

Voteaza:

Decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa Dumitru Staniloae, din Iasi, a fost ales astazi Prorector al Universitatii Al. I. Cuza 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE