IPS Teofan a sfintit Cantina Sfanta Filofteia din Piatra Neamt

Inaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de zece preoti si diaconi, a oficiat ieri Sfanta Liturghie la Biserica "Sfintii Trei Ierarhi" din Protopopiatul Piatra Neamt. IPS Teofan a tinut un cuvant de invatatura in care a vorbit despre semnificatia Sfintei Evanghelii din Duminica Sfantului Grigorie Palama, cand s-a citit pericopa evanghelica a vindecarii slabanogului din Capernaum.

"Astazi, in cea de-a doua duminica din Postul Mare, Biserica ne cheama sa luam aminte la faptul ca noi credem in Dumnezeu, Care se afla printre noi. Credem intr-un Dumnezeu aproape de sufletul nostru, pe Care Evanghelia de astazi Il numeste "Pastorul cel Bun". Dumnezeu ne cere sa fim "dumnezei" pentru ca El doreste sa intre in legatura cu fiecare", a spus IPS Teofan.

Din soborul de preoti slujitori a mai facut parte arhim. Vichentie Amariei, staretul Manastirii Secu, si pr. Dumitru Ailincai, protopop al Protoieriei Piatra Neamt, care a multumit la finalul Sfintei Liturghii Mitropolitului Moldovei si Bucovinei pentru ca a slujit la Biserica "Sfintii Trei Ierarhi". Dupa slujba Sfintei Liturghii, Mitropolitul Moldovei a sfintit Cantina sociala "Sfanta Filofteia", a carei amenajare s-a incheiat saptamana trecuta. Parohia "Sfintii Trei Ierarhi" a fost sprijinita, in amenajarea cantinei, de Biroul de Asistenta Sociala al Protopopiatului Piatra Neamt. IPS Teofan a oferit din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei distinctii de vrednicie donatorilor care au ajutat la amenajarea cantinei sociale.

Cele 80 de persoane care vor primi hrana zilnic sunt selectate in urma unor anchete sociale. Beneficiarii care au prioritate la o masa pe zi la Cantina "Sfanta Filofteia" sunt persoanele cu handicap, copiii abandonati sau familiile numeroase. IPS Teofan i-a indemnat pe cei prezenti la slujba de sfintire a cantinei sa ajute, pe viitor, la buna ei functionare.

Sursa: mmb.ro

.

16 Martie 2009

Vizualizari: 569

Voteaza:

IPS Teofan a sfintit Cantina Sfanta Filofteia din Piatra Neamt 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE